Wpis z mikrobloga

Wiadomo kto jest właścicielem?

właścicielem światłowodu
jak jest szansa sie dowiedziec to warto to zrobić.
Jak nie ma to obdzwonić orange, inee, t-mobile i podać nr działki i ze jak nie bedzie info w dwa tyg. to bedzie cięte i juz
Na https://wyszukiwarka.uke.gov.pl/ mozna zobaczyć kto ma kable w okolicy, po najechaniu na linie z odpowiednim narzędziem można kliknąć i zobaczyć kto jest właścicielem
bedzie cięte i juz

@kopyrta: ale na serio... to trzeba szukać i sie dogadać bo gdzieś widziałem info ze nawet jak nielegalnie to nie mozna tak sobie ciąc... chyba ktoś tak zrobił i musiał płacić za niedostępność usług w pewnym regionie
  • 0
@kopyrta skontaktowałem się z przedstawicielami operatorów którzy świadczą tam usługi światłowodowe. Okazuje się że to duża firma, która się podzieliła na dwie. Jedna świadczy usługi, druga jest właścicielem infrastruktury. Wysłałem maila do tej drugiej firmy, jak nie odp do jutra to będzie wysłany list polecony.
Dowiedziałem się też, że kabel kopał podwykonawca i to on będzie musiał za swoje naprawiać problem który zostawił.
@czteroch: No to elegancko. Powiedz że za bezumowne zajęcie właściciel może dochodzić odszkodowania. Trzeba uczyć tych partaczy. U mnie się władowali 2m od granicy (w głąb mojej działki) ale dorwałem ich w trakcie i od razu była akcja na cwaniaków. A znaki graniczne był widoczne, wstawione i pomalowane dwa miechy wcześniej.