Aktywne Wpisy
Undying +349
Muszę się wyżalić, po niecałych 6 latach w kołchozie udało mi się znaleźć inną pracę, na tym samym stanowisku, w firmie 35km dalej i za stawkę około 3000 brutto większą. Mega się cieszę, ale przełożony dzisiaj o mało mi nie zaje*al za wypowiedzenie xd nasłuchałem się że nie mam co liczyć na podobną kasę tutaj, żebym to sobie dobrze przemyślał, że dojazdy mnie wykończą, że będę tego żałował i że mogłem przyjść
Ryptun +464
Kombinuję jak to naprawić i póki co mam 2 opcje :
1) Druk 3D
Da radę wydrukować taką zębatkę ze skośnymi zębami w drukarce 3d? ( mam dostęp )
Jest jakiś sensowny generator do takich zębów ?
Tak na szybko szukając wtyczka do fusion 360?
2) Naprawa zębatki
Myślę o lekkim przetopieniu pęknięcia lutownicą i potem zalaniu tego i pustych przestrzeni nad pęknięciem poxipolem, może jeszcze dorobienie o-ring z podkładki.
Jakieś pomysły/sugestie ?
#druk3d #naprawa #diy #pytanie #pytaniedoeksperta
Z 6 lat temu oddałem do dorobienia koło zębate od niszczarki papieru. Było kompozytowe i oberwało 1/4 zębów. Dorobili mi z jakiegoś stopu miękkiego metalu idealnie pasujące, śmiga już kilka lat a papierów niszczymy naprawdę sporo.
@Uaephean: @The_Joker: ok, pytanie jak to najłatwiej wygenerować, druku3d nie robiłem i programów nie obsługiwałem, znam kogoś kto ma drukarkę ale też mocno w tym nie siedzi tylko trochę z doskoku bo drukarkę dostał za free.
rushgears.com/tech-tools/part-search/build-custom-gears
@roster1: https://www.thingiverse.com/thing:1604369
Tutaj gość wrzucił kilka lat temu skrypty do OpenScada które generują różne koła zębate.
Wszystko jest sparametryzowane i wygenerujesz na luzie takie koło tam.
Z minusów - kod jest po niemiecku XD
No, ale chwila
@putinn: @r4do5: @The_Joker: @Soho: @KoolMietek: @Wyrewolwerowanyrewolwer: