Wpis z mikrobloga

Wiedzieliście, że według #pis do wynagrodzenia zalicza się #500plus?
No tak, wchodzicie sobie w kalkulator Nowego Wału, pytają o liczbę dzieci i cyk, wynagrodzenie większe o 500 zł!
Czyli to nie jest na dzieci, tylko wynagrodzenie od pracodawcy?
Czyli jak oboje rodziców sobie wejdą w taki kalkulator i im doda po 500 zł, to tyle dostaną?

Ładna propaganda.

#nowylad #bekazpisu
jamtojest2 - Wiedzieliście, że według #pis do wynagrodzenia zalicza się #500plus?
No...

źródło: comment_1637313989XBXnhEgGAvOPUlvzkgjUxk.jpg

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
Na moje każdy socjal powinie byc wpisywany w zarobki. Oczywiscie cena tego socjalu a nie tylko gotowka. Np mieszkania socjalne itp tez powinny sie w to wliczac
  • Odpowiedz
@jamtojest2: A bez tego dzieciaka ile jesteś do przodu?( ͡° ͜ʖ ͡°)

BTW Ja #!$%@? co za rak z tym polskim ładem. Ludzie dostaną po paredziesiąt złotych więcej, a przedsiębiorcy sklepikarze dostaną -5/10% do zarobków. W efekcie ceny będą musiały wzrosnąć i nie ma szans by ta podwyżka się ludziom choćby skompensowała
  • Odpowiedz
@jamtojest2: Hahaha jak wpiszesz kwotę np 13000 to taki ładny opis się pojawia pod twoją stratą

Kwotę wolną od podatku podniesiono z obecnych 8 tysięcy złotych do 30 tysięcy złotych. Podniesiono również próg podatkowy z 85 528 złotych do 120 tysięcy złotych. Zmiany sprawią, że system podatkowy w Polsce będzie bardziej sprawiedliwy, a nakłady na służbę zdrowia wzrosną. Dzięki temu zyskają wszyscy Polacy.
  • Odpowiedz
@Bisson_: Więc po co to tam jest? I dlaczego akurat 500+? Czy kiedykolwiek widziałeś, żeby w kalkulatorze wynagrodzeń było podawane ŁĄCZNIE z różnymi dopłatami, dodatkami itd., jak nie wiem, np. wczasy pod gruszą?

Już pomijam że wprowadza w błąd, bo w rodzinie mogą pracować i zwykle pracują dwie osoby, więc nie każda dostanie te 500 zł przecież.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@jamtojest2: jestem na grupie górniczej i ostatnio była imba dlaczego biorąc kredyt wliczane są dodatki do rocznego przychodu jak nieregularne premie xD #!$%@? te węglojeby mają problem zrozumieć że każdy pieniądz jaki dostaną jest liczony
  • Odpowiedz
@jamtojest2: Mnie rozwaliło, że jak nie tracisz, to jest info, że nie stracisz/zyskasz, ale jak zarabiasz więcej, to w momencie gdy wychodzisz na minus pojawia się informacja:

Kwotę wolną od podatku podniesiono z obecnych 8 tysięcy złotych do 30 tysięcy złotych. Podniesiono również próg podatkowy z 85 528 złotych do 120 tysięcy złotych. Zmiany sprawią, że system podatkowy w Polsce będzie bardziej sprawiedliwy, a nakłady na służbę zdrowia wzrosną. Dzięki
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Więc po co to tam jest? I dlaczego akurat 500+? Czy kiedykolwiek widziałeś, żeby w kalkulatorze wynagrodzeń było podawane ŁĄCZNIE z różnymi dopłatami, dodatkami itd., jak nie wiem, np. wczasy pod gruszą?

@jamtojest2:
No dokładnie. Mogliby też dodawać jakieś pieniądze, którymi mógłbyś dysponować, gdybyś np znalazł je przypadkiem na spacerze w lesie, albo które na ulicy wcisnalby ci do ręki jakiś bardzo uprzejmy nieznajomy.
Przecież nikt nie zabroni ci znaleźć
  • Odpowiedz
@jamtojest2: Jakoś trzeba przekonywać. Masakra, ale wał. A później ludzie w bankach pretensje mają, że 500+ to tez dochód i czemu kredytu nie dostaną jak mają 4 dzieci, wiec 2000 dochodu i nie pracują
  • Odpowiedz