Aktywne Wpisy
Chłopiec i jego siostra w 2020r byli ofiarami pedofila, Krzysztofa F., członka PO, jakiegoś tam pełnomocnika do sprawa LGBT itp.
Sprawa wyszła na jaw, facet został skazany. Celem ochrony dzieci sprawa została "wyciszona", tudzież może dużo osób o tym wiedziało, ale po prostu mając na uwadze dobro dzieci - nikt o tym głośno nie mówił, nie latał z tym do mediów - bo co by to miało zmienić oprócz pogorszenia sytuacji dzieci.
Sprawa wyszła na jaw, facet został skazany. Celem ochrony dzieci sprawa została "wyciszona", tudzież może dużo osób o tym wiedziało, ale po prostu mając na uwadze dobro dzieci - nikt o tym głośno nie mówił, nie latał z tym do mediów - bo co by to miało zmienić oprócz pogorszenia sytuacji dzieci.

scala_dev +68
Coś we mnie pęka, coś się przelewa, jakaś czara goryczy.
Życie w tym bagnie jest bezcelowe, ja nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak musi być beznadziejnie w miastach powiatowych.
- Nieruchomości: jak nie masz mieszkania w spadku po dziadkach albo rodzicach to obecnie można zapomnieć o jakimkolwiek kupowaniu nieruchomości. Młodzi ludzie musza albo mieszkać ze starymi albo … nie ma albo. Chcesz wyjechać na studia z powiatowego albo wsi do dużego miasta?
Życie w tym bagnie jest bezcelowe, ja nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak musi być beznadziejnie w miastach powiatowych.
- Nieruchomości: jak nie masz mieszkania w spadku po dziadkach albo rodzicach to obecnie można zapomnieć o jakimkolwiek kupowaniu nieruchomości. Młodzi ludzie musza albo mieszkać ze starymi albo … nie ma albo. Chcesz wyjechać na studia z powiatowego albo wsi do dużego miasta?

Jak zrobić, żeby polecenia które mają takie samo wejście i wyjście działały poprawnie?
Da się na przykład posortować coś nie tworząc pliku tymczasowego?
sort < plik > plik
nie działa, opróżnia plik. Trzeba zrobić
sort < plik > tmp
mv -f tmp plik
Da się to naprawić? Nie chodzi mi tylko o polecenie sort, ale też o wiele innych.
@anonim1133 @Linux_Shines Wy się znacie, więc wołam. :)
#linux #bash
cat plik | sort > plik
Komentarz usunięty przez autora
sort plik
albo
c++filt main.info
niszczą dane. Opróżniają pliki po prostu.
@japer: Niestety nie działa.
@Godlike_Atheist: Nie wiem dlaczego usunąłeś komentarz, bo miałeś rację.
sort
działa. Tylko, że oczywiście to pomaga tylko przy tym jednym poleceniu, a ja chciałbym sposób uniwersalny.
me@localhost:~$ cat test.txt
jkgsdfds
asdas
csdasda
bsadas
me@localhost:~$ cat test.txt | sort > test_sort.txt
me@localhost:~$ cat test_sort.txt
asdas
bsadas
csdasda
jkgsdfds
edit: nie doczytałem, chcesz do tego samego pliku - masz rację, nie działa :D
sort test.txt > testsort.txt
i fakt, że zarówno to jak i to co napisałeś działa poprawnie. Ale gdybyś spróbował
sort test.txt > test.txt
to okazałoby się, że test.txt jest plikiem pustym, a nie posortowanym. Mi chodzi właśnie o to, żeby zmiany były dokonane na pliku wejściowym bez konieczności tworzenia pliku tymczasowego, jak na przykład testsort.txt
sort plik.txt -o plik.txtz reguły nie powinno się nadpisywać odczytywanego pliku, ponieważ gdy wystąpi błąd podczas zapisywania tracisz obydwie zawartości ;)
cat plik | sort > .tmp && rm plik && mv .tmp plik@japer: No tutaj też generujesz plik tymczasowy, w dodatku można zrobić dokładnie to samo co napisałeś znacznie prościej:
sort plik > .tmp && mv -f .tmp plik
Ale
@japer: Ale koty to ty szanuj