@wlochatyjoe: może nie komentuj jesli nie potrafisz wypowiedzieć sie na temat? Nie musisz mnie umoralniać. Mój laptop działa tylko pod w8,a ja nie mam za niego zamiaru płacić tak ogromnych pieniędzy. Gdyby był za 50zl to ok, za obecna cenę musiał bym być idiotą, żeby płacić za oprogramowanie tyle kasy.
@DefektMuzgo: nie rozumiem co w mojej wypowiedzi bylo nie na temat? coz to masz za nietypowego laptopa, ktory dziala tylko i wylacznie pod Windowsem 8, a reszta systemow operacyjnych jest z nim juz niekompatybilna? :D Wyjatkowy model :D
@DefektMuzgo: nie wiem czy istnieją aktywatory ale sprzedam ci dobry protip: zagadaj do jakiegoś znajomego studenta uczelni technicznej. Tacy ludzie zwykle mają dostęp do dreamspark, a tam windowsy za free w różnych kształtach, kolorach i rozmiarach. Za p--o pewnie ktoś ci odstąpi swój.
@DefektMuzgo: rozumialbym jakby ten system kosztował tysiąc złotych, ale z tego co widzę to ceny zaczynają się od 200 paru złotych. Jak dla mnie to taka cena za coś z czego korzystasz codziennie, prawdopodobnie kilkanaście godzin kazdego dnia nie jest wygórowana i moznaby postarac sie zarobic te pieniadze aby kupic sobie OS.
Jesli chcesz ukrasc to juz twoj wybor. :)
edit: sposób, który podrzuca Ci @DefektMuzgo wydaje sie najrozsadniejszy
@wlochatyjoe: Wydać kilkaset zł na coś co umożliwi mi (najprawdopodobniej) bezproblemowe korzystanie z komputera przez kilka lat praktycznie codziennie? NO CHYBA OSZALAŁEŚ!
@niezarejestrowany: dla studenta którego jest to jedna trzecia ceny laptopa to faktycznie mega dużo. Nie mam stałych dochodów, żyję w takim a nie innym kraju, w takich i nie innych realiach. Skoro są DARMOWE alternatywy to czemu Windows nadal jest tak drogi? Gdyby nie kosztował tych paru stów, tylko kilkadziesiąt złotych to nie było by takich ludzi jak ja. Nie każdego stać na aż tak wiele.
@DefektMuzgo: jak az tak wiele?! to wez sie do roboty, zatrudnij sie gdzies. siedzisz, zaslaniasz sie tym ze jestes studentem i narzekasz ze jest drogo. no stary, nie przeginaj. Windows 8.1 kosztuje 300 zl, czyli zakładając że będziesz go używał przez co najmniej 2 lata to miesięczny wydatek wyjdzie Cię 30 zł i 42 grosze. Jest to naprawde mala kwota. Jesli Cie nie stac, a masz innego Windowsa to z
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Jesli chcesz ukrasc to juz twoj wybor. :)
edit: sposób, który podrzuca Ci @DefektMuzgo wydaje sie najrozsadniejszy