Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@arkadi2020: Jest różnica w tym, że pochwala się działania straży granicznej i jednocześnie uważa się, że PiS to totalne partacze jak w każdej innej sprawie i nie mają żadnego planu na poradzenie sobie z samym źródłem problemów, więc będą je wydłużać i robić przekręty jak na resporatorach, plus zbijać kapitał polityczny na frajerach ckliwą gadką.
@Trybun_Plebejski powtórzę pytanie które dwa dni temu zadalem jednemu Mirkowi i pozostało bez odpowiedzi. Jaki ty masz plan z szybkim poradzeniem sobie z tą sytuacją? Tylko przypomnę że imigranci są cały czas na terenie Białorusi. Jedynie co można zdziałać to odciąć Białoruś od systemu SWIFT, ale to UE już musi zrobić.
  • 5
@arkadi2020: Dlaczego ja mam mieć plan? To politycy zajmują się całe życie polityką, dyplomacją i zarządzaniem państwem, są "ekspertami". Ja jestem zwykłym śmiertelnikiem, który na co dzień zajmuje się innymi sprawami i płacę im gigantyczne podatki za to co robią. Od polityków powinno się wymagać 10 razy tyle i 100 razy mocniej ich krytykować, tak samo jak chirurga, który partaczy swoją robotę. Ja też bym spartaczył operację ale nie jestem chirurgiem.
  • 59
@arkadi2020: No, broń boże tylko PiSu nie skrytykować, bo oloboga, Jarkowi będzie przykro xD Ten rząd powinien być zaorany wieki temu po tych wszystkich aferach, nepotyzmie, wyprowadzaniu pieniędzy z budżetu, zniszczeniu polskiej gospodarki, żenującej machinie propagandy oraz niekonstytucyjnych i antynaukowych zmianach prawa, z którymi nie zgadza się większość społeczeństwa. Teraz to on powinien stawać na głowie i dokonywać niemożliwego żeby zaskarbić sobie choć mikroskopijny szacunek.

Nie będą sobie potrafili poradzić z
@Trybun_Plebejski gościu trochę odleciałeś... Zadaje ci normalne pytanie o konkretny temat, a ty mi wylewasz swoje żale życiowe. Rozumiem że masz inne poglądy, ok. Nie podoba ci się co robi PiS, ale tak naprawdę nie wiesz co ci się nie podoba. Nie masz argumentów, a tylko emocjonalny wylew. Cóż jeżeli liczyłeś, że się złapie na przekierowanie rozmowy na emocjonalny ton, cóż to nie moja bajka.
To czy sobie poradzą czy nie naród
@Trybun_Plebejski bo na tym polega konstruktywna dyskusja? Skoro zabierasz głos krytyczny to znaczy że masz jakieś uwagii, ale ty tych uwag nie potrafisz sprecyzować. Rząd zły bo to PiS. Jeżeli uważasz że dyplomata zna się bardziej od Ciebie, to czemu twierdzisz że ten dyplomata robi coś źle? Co do płacenia podatków to jest nas 31 mln. Jeżeli podnosisz taki argument to sądzę że jest to poniżej średniej krajowej. Liczymy:
5500 na rękę
@Trybun_Plebejski: no cóż mówisz o normalnych państwach, tylko te państwa tworzą ludzie. Jeżeli większość posługuje się emocjami to mamy kraj gówniany. Zabawne że mówi ci to prawicowiec. I myślisz że wyborca PiSu, tylko PiS to nie prawica, nie ta prawdziwa. Mamy dwa obozy, które posługują się emocjami i oba obozy maja gówniany elektorat. Jesteś od nich mądrzejszy czy chcesz być taki jak oni? Politycy posługują się emocjami więc my też się
  • 3
@arkadi2020: Przyznam ci rację, że polaryzacja zmieniła nas wszystkich w gorszych ludzi. Dlatego też mało kto traktuje już dyskusję polityczną jak naukę uniwersytecką, gdzie są jakieś standardy dyskusji i metodologia. To jest też błędne koło, bo jeżeli jedna strona nie używa erystyki i makiawelizmu to zostaje zepchnięta i zapomniana, bo druga strona dalej będzie grała nieczysto i wygra.

Nie mówię, że nie mogę ci przyznać racji we wszystkim co napisałeś, bo
@arkadi2020: dwie grupy złapano, ile porzejechało dalej?

Na miejscu jeszcze jest w miarę łatwo wyłapać nielegalnych ale jak już się przedrą to szukaj wiatru w polu, zazwyczaj skuteczność jest bardzo niska, rzędu paru procent.

Także śmiało można przypuszczać, że jak złapano dwie grupki to co najmniej 50 zdążyło się wcześniej przemknąć.

PIS reaguje w miarę poprawnie ale rozwala mnie kupowanie ich propagandy xD
@Trybun_Plebejski: oczywiście mój post nie jest jakimś dowodem. Kiedyś te różne wypowiedzi by nie przerażały dziś się zdystansowalem. Fakt że był prześmiewczy, bo pokazuje pewien obraz rzeczywistości co by się nie działo i tak jest źle. Pewnie tak jak większości szkoda mi tych 5-10 latkow, które tam teraz marzną i zapewne duża część tych dzieciaków nabawi się chorób lub co gorsza umrze. Też bym chciał aby ta sytuacja była szybko rozwiązana,