Aktywne Wpisy
![InnyWymiar90](https://wykop.pl/cdn/c0834752/aa009b1d65b1cfbeceeecc793cab512306356638bae6189d62ffdec47ba86cab,q60.jpg)
InnyWymiar90 +53
Na nocnej nikt nie zauważy
![InnyWymiar90 - Na nocnej nikt nie zauważy](https://wykop.pl/cdn/c3201142/10c94f346400d510de227f4390d5d7a935e3793d0a78ba9cecd0fda9d4f89cba,w150.jpg)
źródło: Xxxxxxxxxxxx
Pobierz![dariusz44](https://wykop.pl/cdn/c0834752/f0b3de5a0c6635b919c58b162725a44133e017e724db533f0823aed8ce1afac1,q60.jpg)
dariusz44 +209
Nauczyłem dzisiaj mojego 12 letniego syna obsługiwać kosiarkę. Skosił cały ogród, ja w tymczasie z czasie z młodszą córką grzebaliśmy w ziemi, sadziliśmy krzaki. Potem poszliśmy na plac zabaw, huśtaliśmy się na huśtawce. Moje dzieci potem uczyły mnie jeździć na deskorolce. Przeżyłem. Poszliśmy do skelpu, kupiliśmy lody. Potem dalsza jazda na deskorolce, hulajnodze. Śmialiśmy sie cały dzień. Mój syn powiedział ze jestem sigmą, moja córka rechotała. Na kolację zjedliśmy kebsa z sosem
#piwowarstwo
Jeśłi masz za ciepło, np.25 stopni, to polecam suchary BE-134, dają bardzo czyste piwa, fermentowałem nimi w największe upały i byłem pozytwnie zaskoczony jak mało było estrów.
No i zacieraj, piwo wychodzi z innej bajki, ekstrakty zachowaj na podbijanie ekstraktu przy RISie, Barley Wine, potrójnej IPA i tego typu
@GrS11: Zmierz termometrem, bo czasami wydaje się a jest inaczej, zmerz przy podłodze.
Gdyby było 20 otoczenia, to wówczas polecam oprócz sucharów BE-134, których wystarczy saszetka dla takich temperatur, polecem drożdze belgijskie, szczególnie FM27 ale pamiętaj o starterze dla płynnych.
FM27 dają grefruta i przyprawowość, dobrze to gra z
@GrS11: nie ma sensu,
@GrS11: Tak, w ich przypadku wyższe temperatury nie są przeszkodą
@GrS11: Daj sobie spokój, zacieranie wymiata i rządzi, ekstrakty sa dobre na podbijanie balingu w mocnych piwach, np. z 23 Blg na 25 Blg i