Osobnicy z tym zaburzeniem zazwyczaj wymagają nadmiernego podziwu (Kryterium 4). Ich samoocena jest niemal niezmiennie bardzo delikatna. Mogą być bardzo przejęci tym jak dobrze sobie radzą i jak przychylnie są postrzegani przez innych. To zazwyczaj przybiera formę potrzeby stałej atencji i adoracji.
Poczucie uprzywilejowania jest widoczne w nadmiernym oczekiwaniu szczególnie korzystnego traktowania (Kryterium 5). Oczekują dogadzania im i są zdziwieni lub rozjuszeni gdy to się nie zdarza.
Aroganckie, butne zachowania #!$%@?ą tych osobników; zazwyczaj okazują snobistyczne, pogardliwe lub protekcjonalne postawy
- Cechy diagnostyczne Narcystycznego Zaburzenia Osobowości, Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, 5. edycja.
@wellwellwell Cieszę się że sam napisałeś to z dużej litery. Jeszcze nie wszystko stracone w twoim przypadku ( ͡º͜ʖ͡º)
@dziadyga1 Fajnie to skopiowałeś. Co prawda wykop traktuję jako źródło rozrywki i o ile np z Maxa Kolonki można się pośmiać, to korwinizmy są straszne.
- Cechy diagnostyczne Narcystycznego Zaburzenia Osobowości, Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, 5. edycja.
@Don_Lukasio:
#bekazlewactwa #bekazneuropy #neuropa #4konserwy #konfederacja #urojenialewakoidalne #lewackalogika
Komentarz usunięty przez moderatora
@wellwellwell Cieszę się że sam napisałeś to z dużej litery. Jeszcze nie wszystko stracone w twoim przypadku ( ͡º ͜ʖ͡º)
@dziadyga1 Fajnie to skopiowałeś. Co prawda wykop traktuję jako źródło rozrywki i o ile np z Maxa Kolonki można się pośmiać, to korwinizmy są straszne.
Nie wiem też czy jestem właściwą osobą
Nie skopiowałem, najpierw musiałem dotrzeć do źródła i