Aktywne Wpisy
concordxxx +7
Miał ktoś z was problem z gówniarzami jeżdżącymi na motokrosach po waszym waszym podwórku? Przejeżdżają codziennie kilka razy jakieś 10-15 metrów. Mieszkam na wsi w zacisznej okolicy gdzie są raptem 3 domy i to pierdzenie staje się już mega irytujące... Powiedzmy że ten przejazd przez moje (a raczej moich rodziców) podwórko jest dla nich skrótem bo mają do przejechanie te 500-1000 metrów mniej i zapewne to jest jedną z przyczyn (ale też

ZenonBis +6
Potrzebuję pomysłów na przestępstwa bez ofiar karane więzieniem (produkcja narkotyków odpada, pochopnie obiecałem rodzicom, że tego robić nie będę)

Jakiś czas temu znalazłem artykuł (bodajże po angielsku), który traktował o eksperymencie w którym to foton uderzał w jakiś obiekt po czym pojawial się za tym obiektem ponownie (coś ala teleportacja). Jesteście w stanie podrzucic link do tego artykułu? Lub innej informacji dotyczącej tej materii?
#fizyka #fizykakwantowa #kiciochpyta
@hassassin: Lustro?
odbicie pojawia się za obiektem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mało szczegółów dałeś, generalnie [odpowiedni foton](https://pl.wikipedia.org/wiki/Częstość_plazmowa) może przelecieć nawet przez metal, także trudno powiedzieć o co chodzi ¯\_(ツ)_/¯
Wspomniałeś o metalu i o ile pamięć mnie nie myli to chyba konkluzja tego eksperymentu była taka, ze foton trafiał w ten metal czy inny obiekt, znikał, następnie pojawial się w jakiejś odległości za nim.
Chciałem wrócić do tego eksperymentu i poczytać trochę więcej na ten temat by go zgłębić. Mozliwym jest nawet to, ze ktoś na wypoku o tym
Jedną z kontuzji bylo bodajże to, ze foton który się pojawił za tym obiektem miał identyczne właściwości jak ten, który zniknął, posiadal jakiegoś rodzaju swoistą pamięć o tym, jakie właściwości miał przed tym gdy zniknął.