Wpis z mikrobloga

Swoją drogą widać, jaka jest przepaść między poziom dyskusji na wykopie a reddicie

@AvantaR: tak, tam wszystko ma byc polite i zgodne z political correctness. Oczywiscie wszystko to wyglada ladniej, ale wcale nie chcialbym, zeby wykop sie zmienil w takie slodkie gowienko
  • Odpowiedz
@AvantaR: tak, tam wszystko ma byc polite i zgodne z political correctness. Oczywiscie wszystko to wyglada ladniej, ale wcale nie chcialbym, zeby wykop sie zmienil w takie slodkie gowienko

@kfiatek_na_parapecie: Ja nie mówię tu o słodkim gówienku, ale po komentarzach opartych o jakiekolwiek informacje, źródła i wyjaśnienia, o co właściwie chodzi. Główna wykopu to taki ściek, że sensowne informacje (niekoniecznie zgodne z naszymi poglądami) poparte czymkolwiek toną w
  • Odpowiedz
@AvantaR: Jest, ale na reddicie jest też dużo większa cenzura poglądów, co też nie jest zdrowe, ponieważ na subredditach subiektywnie modi wybierają co jest właściwe, a co nie. Kilku się zgra na popularnych subreditach i tworzy się ogólna cenzura.
  • Odpowiedz
@AvantaR:

Reddit to ściek, tam subreddity stanowią takie bańki poglądów, gdzie nie możesz nic powiedzieć, bo jesteś natychmiastowo banowany. Jak wejdziesz sobie w regulamin niektórych subredditów to zobaczysz, że nawet wprost piszą, że niedozwolone są komentarze mające wywołać dyskusję. Już nie mówiąc o takich kwiatkach jak subreddity tylko dla czarnych, gdzie trzeba wysłać zdjęcie koloru skóry, żeby móc pisać xD
  • Odpowiedz
Reddit to ściek, tam subreddity stanowią takie bańki poglądów, gdzie nie możesz nic powiedzieć, bo jesteś natychmiastowo banowany. Jak wejdziesz sobie w regulamin niektórych subredditów to zobaczysz, że nawet wprost piszą, że niedozwolone są komentarze mające wywołać dyskusję. Już nie mówiąc o takich kwiatkach jak subreddity tylko dla czarnych, gdzie trzeba wysłać zdjęcie koloru skóry, żeby móc pisać xD

@trtrtrtr: No to tym gorzej to o Wykopie świadczy, skoro w
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Seszelek:

Ludzie dowiedzieli się, że konstytucja Polski jest wyżej od tej Unii europejskiej?

Trybunał ***** przyłębskiej nie orzekał o konstytucji, tylko sobie wymyślił, wbrew konstytucji, że traktaty międzynarodowe są niezgodne z pisowskimi ustawami, a konstytucją wytarł mordę, żeby pisowskie zwierzęta podawały dalej ich kłamliwą propagandę.
  • Odpowiedz
@AvantaR:

Jak dla mnie reddit to miejsce dla ludzi, którzy lubią się wymądrzać i podbijać sobie ego ilością punktów karmy na koncie. Taki typ człowieka, który przeczyta kilka artykułów popularnonaukowych i myśli, że pozjadał wszystkie rozumy i musi w każdym komentarzu pokazać jaki on nie jest inteligentny i elokwentny. Dlatego właśnie najbardziej przebijają się takie populistyczne i zgodne z ogólnie przyjętą, poprawną politycznie narracją posty. Nie mogę znieść atmosfery tego
  • Odpowiedz
Jak dla mnie reddit to miejsce dla ludzi, którzy lubią się wymądrzać i podbijać sobie ego ilością punktów karmy na koncie. Taki typ człowieka, który przeczyta kilka artykułów popularnonaukowych i myśli, że pozjadał wszystkie rozumy i musi w każdym komentarzu pokazać jaki on nie jest inteligentny i elokwentny. Dlatego właśnie najbardziej przebijają się takie populistyczne i zgodne z ogólnie przyjętą, poprawną politycznie narracją posty. Nie mogę znieść atmosfery tego portalu, za każdym
AvantaR - > Jak dla mnie reddit to miejsce dla ludzi, którzy lubią się wymądrzać i po...

źródło: comment_1633943002RF5ktvfSABhY1i7mRonJtF.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AvantaR:

@trtrtrtr: o to jak test na murzyna u
  • Odpowiedz
@AvantaR:
Nie mam problemu z nauką, bardziej chodziło mi opisanie pewnego podejścia polegającego na wyniosłości i przecenianiu poziomu swojej wiedzy i inteligencji.
Wiadomo, że na wykopie poziom tych wojenek politycznych jest bardzo niski. Ale z dwojga złego, już wolę ten wykop niż reddit. Przynajmniej istnieje tu jakaś wolność słowa, a nie kółeczko wzajemnej adoracji gdzie dozwolone są tylko wypowiedzi zgodne z jedyną słuszną narracją. Wchodząc na reddit czuję się jak
  • Odpowiedz
@trtrtrtr: Nie twierdzę, że reddit jest super, ale notoryczne obrażanie całych grup społecznych, mniejszości, ludzi ze względu na kolor skóry + celowe sianie fake newsów raczej dla mnie z wolnością słowa nie ma nic wspólnego, a raczej pokazuje, że wykop sobie po prostu z tym nie radzi. Albo specjalnie nic z tym nie robi, bo dzięki temu kręci się interes. Oczywiście dla wielu osób (może i Ciebie) hasła typu "pedały
  • Odpowiedz
@AvantaR:

Dla mnie przykładem wolności słowa jest np. to, że na portalu koegzystują zarówno grupy #neuropa , jak i #4konserwy. Na każdy komentarz obrażający lgbt przypada komentarz wspierający lgbt itd. Przynajmniej portal nie jest całkowicie jednostronny i natrafia się na osoby mające skrajnie różne poglądy.
Oczywiście przez wolność słowa nie mam na myśli pisanie obraźliwych komentarzy, ale na reddicie można zostać zbanowanym za byle pierdołę
  • Odpowiedz