Wpis z mikrobloga

Hejka
Szykuje się do kupienia pierwszego smartfona z wyższej półki. Zależy mi głównie na komforcie użytkowania, wydajności, niezawodności i jakości zdjęć oraz filmów. Od samego początku nastawiałem się głównie na iPhone'a 12 w wersji 64 gb (3599 zł). Mam tylko obawy o małą pamięć - prawdopodobnie będę korzystać z iCloud, jednak chciałbym też po kilku latach sprzedać ten telefon i słyszałem, że łatwiej będzie sprzedać wersję 128 gb (3849 zł). Jednak czy warto dopłacać do 128 gb skoro za 4199 jest już 13 z taką samą pamięcią? No i do tego dochodzi kwestia Samsunga Galaxy s21 który właśnie zjechał do 2999 zł, więc jest opcją zdecydowanie najtańszą a przy tym również z wyższej półki. Tylko że z androidami chyba jest dużo gorzej o ewentualną sprzedaż jak i samo działanie po kilku latach użytkowania. Będę wdzięczny za radę, oraz wskazanie najbardziej opłacalnego urządzenia.
#iphone #telefony #samsung #apple

który wybrać?

• iPhone 12 64gb 7.9% (7)
  • iPhone 13 58.4% (52)
  • Samsung Galaxy s21 16.9% (15)
  • iPhone 12 128gb 16.9% (15)

Oddanych głosów: 89

• 7
@gosczbieszczad1: różnice między 12 a 13 nie są warte imo 600 złotych, 350 już prędzej. Więc jeśli koniecznie chcesz 128gb to bierz 13, jak zmieścisz się na 64, co przy korzystaniu z iCloud do zdjęć chociażby trudne nie jest to nie warto dokładać do 13. Androidy jak to androidy, zdecydowanie mniej odzyskasz kasy po kilku latach, ale masz inny, bardziej otwarty system, za to z krótszym wsparciem. Jak nie miałeś ani
@gosczbieszczad1: chciałem iphona 13 pro max 256 kupić, ale jak go wziąłem do łapy to odpuściłem. Skończyło się na S21 Ultra. Głównie patrzyłem na aparat. Obydwoma zrobisz fajnie foto, ale ten notch w ajfonie mnie odstraszył ;D
Zmieniałem z Note 9.
Czekam jeszcze co Pixel 6 Pro pokaże, ale ten S21 Ultra mi odpowiada w sumie
@gosczbieszczad1: warto miec te 128, chociazby dla muzyki jakbys chcial offline. dałem w ankiecie z pośpiechu ostatnia opcje ale jednak 13 bedzie naj, lepsza bateria, nie bedziesz zalowal tej roznicy. A jak serio cebula to 12 64 ( ͡° ͜ʖ ͡°)