@Sylwester_Zwalon: zadupie Katowic, tak naprawdę dzieli się obecnie na 3 części: 1. "Za torami", tzw. Berszacht, bloki z wielkiej płyty i niższe, 2-3 piętrowe. Słaba komunikacja miejska, brak większego marketu żeby dojść z buta. 2. "Przed torami", domy jednorodzinne + małe bloczki developerskie 3. Bażantowo - developerka, apartamenty za gruby hajs, bliżej Piotrowic, lepszy dostęp do marketów, komunikacja miejska również kiepska, jak wyżej.
Są dziecięce bojówki katowickiej gejsy. Patologii nie
@Bonzo_Bonzalez: @Oude_Geuze: Budują tam budynek mieszkalny i tak się zastanawiam czy by nie wziąć. https://www.miastorama.pl/pl/oferty-pierwotny/mieszkania/pokaz/976181/ Na lasach, łąkach i pustych przestrzeniach mi zależy, natomiast brak szkół, żłobków mi nie przeszkadza. Dobry dojazd do trasy konieczny, wszędzie autem się poruszam, głównie praca, siłownia, sklep. To może lepsze miasta ościenne niż Kostuchna?
Na lasach, łąkach i pustych przestrzeniach mi zależy
@Sylwester_Zwalon: pustych przestrzeni i łąk raczej nie znajdziesz, jest las + rezerwat murckowski. Możesz sprawdzić Katowice Zarzecze - to jeszcze większa dupina, całkowity brak bloków, same domy jednorodzinne + apartamenty. Dużym problemem (obecnie) jest też smog, od końca października do lutego będziesz żył w śmierdzącej mgle. Dużo tam kopciuchów...
@Sylwester_Zwalon: opie jełopie, zrób sobie research. To g---o miało dwa lata temu powstać, do tej pory wyglada jakby nawet połowy prac nie ukończyli. Elewacje z tych desek robią pionowo zamiast poziomo i w dodatku krzywo, a okolica to paskudny blok naprzeciwko i troszkę mniej paskudny budynek przyczepiony do ściany tego cuda. Podjedź tam i zobacz jak to wygląda albo poszukaj sobie w Google forum z tą budową w roli głównej.
Wylot z Kostuchny na dk86 raczej bez korkow ale zatrzyma Cie w tej chwili Giszowiec jesli jedziesz w strone centrum. Moze jak skoncza remont bedzie plynnie. Na wislanke tez mozna sprawnie sie teraz dostać. Okoliczne lasy daja duzo mozliwosci na wycieczki rowerowe, bieganie. Ja 3 lata temu wybralem piotrowice bo wszystko jest "pod ręką" a jednocześnie spokoj i cisza. Tak jak pisza inni czas dojazdu z Piotrowic do centrum raczej dla cierpliwych
#katowice
1. "Za torami", tzw. Berszacht, bloki z wielkiej płyty i niższe, 2-3 piętrowe. Słaba komunikacja miejska, brak większego marketu żeby dojść z buta.
2. "Przed torami", domy jednorodzinne + małe bloczki developerskie
3. Bażantowo - developerka, apartamenty za gruby hajs, bliżej Piotrowic, lepszy dostęp do marketów, komunikacja miejska również kiepska, jak wyżej.
Są dziecięce bojówki katowickiej gejsy. Patologii nie
Budują tam budynek mieszkalny i tak się zastanawiam czy by nie wziąć.
https://www.miastorama.pl/pl/oferty-pierwotny/mieszkania/pokaz/976181/
Na lasach, łąkach i pustych przestrzeniach mi zależy, natomiast brak szkół, żłobków mi nie przeszkadza. Dobry dojazd do trasy konieczny, wszędzie autem się poruszam, głównie praca, siłownia, sklep.
To może lepsze miasta ościenne niż Kostuchna?
@Sylwester_Zwalon: pustych przestrzeni i łąk raczej nie znajdziesz, jest las + rezerwat murckowski. Możesz sprawdzić Katowice Zarzecze - to jeszcze większa dupina, całkowity brak bloków, same domy jednorodzinne + apartamenty. Dużym problemem (obecnie) jest też smog, od końca października do lutego będziesz żył w śmierdzącej mgle. Dużo tam kopciuchów...
@Oude_Geuze: Za wyjątkiem tego nowotworu na Kolbergera.
Okoliczne lasy daja duzo mozliwosci na wycieczki rowerowe, bieganie. Ja 3 lata temu wybralem piotrowice bo wszystko jest "pod ręką" a jednocześnie spokoj i cisza. Tak jak pisza inni czas dojazdu z Piotrowic do centrum raczej dla cierpliwych