Wpis z mikrobloga

Ale jak to? Nikt tu nie przysrywa się do Strażaków? Nikt nie #!$%@? się do Żolnierzy? Nikt nie #!$%@? sie tutaj do Straży granicznej?

Więc panowie policjanci, może wyciągniecie z tego jakieś wnioski i w końcu zrozumiecie, że społeczeństwo ma was za kundle na smyczy karakana, za to co każdego dnia #!$%@?.

#policja #4konserwy #neuropa #polityka
  • 12
  • Odpowiedz
@SpaceCat: to już taka tradycja. Przed wojną za sanacji ówczesna Policja strzelała do protestujących robotników i chłopów. Po wojnie Milicja strzelała i pałowała każde protesty antykomunistyczne. Po 1989 r. podobnie Policja chodziła na smyczy każdego rządu.
  • Odpowiedz
@SpaceCat: może i bym podyskutował, ale po fragmencie "za to co każdego dnia #!$%@?." nie warto ( ͡° ͜ʖ ͡°) No i przy okazji otwórz oczy - wczoraj w moim mieście pod placówką sg były pierwsze manifestacje niezadowolonych łbów.
  • Odpowiedz
@xTortox: Proszę barzo tutaj możesz bez problemu pisać. Staram się być otwarty na każde zdanie, jednak jak zaznaczyłem jakieś powody nienawiści do policji jednak są, której nie są podyktowane preferencjami politycznymi.
  • Odpowiedz
@SpaceCat: Ok, skoro tak twierdzisz - niech stracę - napiszę Ci jak to jest i chętnie zobaczę czy coś z tego przyjmiesz. Zacznijmy od ilości zdarzeń, które negatywnie wpływają na wizerunek policji. Powiedz szczerze - ile ich było? Przyjmijmy, że od okresu wystąpienia pandemii (a więc okresu wzmożonej pracy policji ze względu na wzmożoną ilość ograniczeń, wzmożoną ilość przejawów obywatelskiego nieposłuszeństwa itp.), tj. przez ostatnie półtorej roku, w skali całego kraju
  • Odpowiedz
@xTortox: Panie posterunkowy. Ja teraz czytac tego nie bede. Nie mam na te wysrywy teraz czasu. Napisze tylko tyle, ze jak zawsze wymagacie zeby spoleczenstwo ciagalo wam lache za minimum jakie wkladacie w ta prace. Nikt nawet nie zwraca na to uwagi bo ta sa wasze #!$%@? obowiazki. Jak jestescie za glupi zeby to zrozumiec to nie dziwie sie ze jesetwscie tak marna sluzba.
  • Odpowiedz
@xTortox: I jeszcze teksy, ze w policji jak wszedzie zdarzaja sie przestepstwa XD Mordeczko, roznoca jest taka ze reszta spoleczenstwa w przeciwienstwie do was nie ma monopolu na "sprawiedliwosc"
  • Odpowiedz