Wpis z mikrobloga

Infolinia PKP Intercity to jest jakaś porażka. 1,29 za minutę połączenia, z czego pierwsza minuta to informacje o nagrywaniu połączenia i innych rodo. Gdy już odbierą, to Pani na infolinii mówi bardzo wolnym głosem by jak najwięcej minut natrzaskać xD Może ktoś tutaj wie jak zamówić bilet rodzinny na stronie Intercity z dzieckiem do lat 4, bo cały czas wyskakuje mi błąd? #pkp #pkpintercity
  • 12
  • Odpowiedz
@tomaszek1161: Normalnie można kupić, u mnie nie ma żadnego błędu.
Zaznaczasz u góry Bilet rodzinny, na dole osoby, które podróżują, w tym 1 ulgowy "100% dla dziecka do lat 4". Wszystko ładnie śmiga.

Pani na infolinii i tak nie pomoże przy kwestiach technicznych na stronie www.
  • Odpowiedz
@potrzebie: mi wywala błąd na trasie Legnica-Kraków Główny o godzinie 8.45 bodajże. Zaznaczam trzy osoby bez zniżki plus jedno dziecko ze 100% zniżką i nie mogę sfinalizować na tej trasie transakcji. Nie przechodzi do następnego punktu ani w I jak i w II klasie
  • Odpowiedz
@potrzebie: w pierwszej klasie jeszcze są. Bilet rodzinny tam wchodzi, tylko ulga 100% dla dziecka nie chce. Jak zaznaczę 3 lub 4 osoby przy bilecie rodzinnym w pierwszej klasie, to mogę sfinalizować kupno biletów, ale trochę to bez sensu dla mnie, bo dziecko i tak będzie siedzieć na kolanach siostry
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@tomaszek1161: w pierwszej klasie nie ma zniżki na dziecko. To ulga socjalna. To jak sobie wyobrażasz że budżet państwa płaci za bilet dla dziecka w jedynce? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@potrzebie: no tak myślałem właśnie. Chyba najprościej jak dla dziecka kupią ten bilet w pierwszej klasie. Przy rodzinnym i tak to wychodzi dużo taniej przejazd
@Shishu: o tym nie słyszałem. Ja zbytnio pociągami nie podróżuję, a siostra za późno wzięła się za ogarnianie biletów. Lepiej chyba kupić 4 bilety pod rodzinny w pierwszej klasie w takim razie.

Dzięki wszystkim za pomoc!
  • Odpowiedz