Aktywne Wpisy
iErdo +567
No więc skiepściłem xD Czemu? Bo jestem głupi. Generalnie ładnie to sobie wymyśliłem, ale nie wziąłem pod uwagę wody za Zimorodkiem, i to co w wizjerze wyglądało fajnie, na kompie wyglądało okropnie, odbicia wody wzmacniają efekt aberracji chromatycznej i dziwnego rozszczepiania światła, więc Zimorodek był w złym stanie. ALE żeby dowieźć, to postarałem się coś z niego wykrzesać, musiałem zasymulować inne tło. Ogólnie normalnie bym nie edytował tego zdjęcia i je wyrzucił.
placebo_ +266
ciekawostka: internetowy sklep Cejrowskiego jest zamknięty w niedziele xDD #cejrowski #bekazkatoli
W zasadzie mógłbym zakończonyć recenzję po jednym krótkim zdaniu:
Ale idąc szczerzej:
1. Po pierwsze okazało się, że za całość zapłaciłem zdecydowanie mniej - cennik na stronie był zawyżony lub ktoś źle nabił zamówienie. Elementy się zgadzały, ale całość kosztowała 40zł mniej. 136zł za 40 kawałków, powiedziałbym, że to dość tanio.
2. Jedzenie: menu miało kilka naprawdę ciekawych pozycji, dość nietypowych, więc starałem się wybrać zestaw tak, żeby naprawdę był unikalny:
- Bonito: tuńczyk, bonito z tuńczyka
- Suteki Maki: z marynowaną małżą i papryką
- Lucky Maki: kawrion, krewetka, łosoś surimi
- California Hot: krab śnieżny, kawior, awokado, sos
- Batakon: krewetka, bekon, ser cheddar, w tempurze
3. Lecimy po kolei:
- Bonito: bonito to takie wysuszone płatki z tuńczyka, dość słone. W środku oprócz tego był serek i kawałek surowego tuńczyka. To akurat była bardzo smaczna pozycja, przyjemnie się to jadło.
- Suteki: to jakieś nieporozumienie. Tej małży w środku prawie nie było. To, że była marynowana dało się wyczuć w zapachu, ale nie w smaku. W zasadzie to była rolka z papryką.
- Lucky: coś dla miłośników dużej ilości ryby. Kawior nadał temu bardzo rybnego aromatu. Dużo składników, niezłe połączenie, ale zdecydowanie "dla wyjadaczy", którzy zniosą taką ilość intensywnych składników.
- California hot: tu zaczynają się dziwactwa, bo pierwszy raz jadłem sushi z sosem na wierzchu. I w zasadzie ten pikantny sos robił całą robotę, kawior ponownie dodawał więcej rybiego posmaku. Gdyby nie sos byłoby słabo, trochę uratował sytuację.
- Batakon: co to było xD Ogólnie nie smakowało jak sushi, tylko jak burger z maca. Chrupiąca panierka, w środku czuć roztopiony ser i bekon. Nawet było ok, ale więcej bym tego nie zamówił.
4. Bardzo mocno się tym objedliśmy, a na drugi dzień dostaliśmy rozstroju żołądka. Kurtyna.
Podsumowanie:
Pomijając zatrucie, to ogólnie było słabo. Składników było bardzo mało w środku, gdyby nie jakieś dodatki o intensywnym smaku (bonito, sos, ser etc.) to rolki byłyby kompletnie bezpłciowe. Objętościowo było tego dużo, ale cenę tłumaczy właśnie niewielka ilość składników. Nie polecam, jedno z najgorszych moich doświadczeń jedzeniowych.
Więcej zdjęć w komentarzach.
#jedzenie71 #wroclaw
@Iudex:
Jeżeli w czasach, w których obróbka cieplna jedzenia jest tak powszechna jak sranie z jakichś niewyjaśnionych powodów je się surowe mięso to trzeba się z tym liczyć. ¯\_(ツ)_/¯
No i to nie jest surowe mięso, tylko surowa ryba.
@Iudex:
Zrobiłeś mi tym dzień. To z czego ta ryba, z mąki? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@ZmiksowanaFretka:
Nie no ziomeczki, co jeden to lepszy. Zapisałem sobie screena na potem, poczytam jak mi będzie smutno.
http://www.fao.org/3/v7180e/v7180e04.htm#:~:text=As%20in%20mammals%2C%20the%20muscle,is%20composed%20of%20striated%20muscle.&text=Most%20fish%20muscle%20tissue%20is,the%20side%20of%20the%20body.
z grubsza organizmy żywe dzielimy na
- zwierzęta
- rośliny
- grzyby
więc prawdę napisał nasz kolega @smk666
BTW ja lubię surowe mięso ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ZmiksowanaFretka: Czyli mieso z kurczaka nie istnieje czy kurczak to ssak a nie ptak :D? A moze to ryba, bo w sumie podobne do kaczki, a kaczki plywaja w wodzie.