G.....G
G.....G
737
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
KooooooooooT
@NaczelnyMizoginRP:

prawdziwy programista nie musi testować bo wie że dobrze zrobił

* bo się domyśla, że powinno działać
177
TheOneEyedKing
@NaczelnyMizoginRP: Prawdziwy programista testuje na produkcji. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
6
croppz
Prawdziwy programista testuje na produkcji.

@TheOneEyedKing: prawdziwy programista czeka aż użytkownicy przetestują za niego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
6
kubaa010
@NaczelnyMizoginRP: bo zrobił testy na localu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
3
Ld93
Ld93
@FanaticoRosso1910: nie trzeba byc programista żeby wiedzieć co to środowisko testowe i pull request - wie to w sumie każdy kto ma dział IT w firmie albo mial ambitniejszego typa od infy w technikum
3
dzek
dzek
@GratisLPG: mem niemożliwy w rzeczywistości - pan janusz nie zatrudnia nikogo "za ciężkie pieniądze", bierze studenciaków, co im wystarczy ledwo ponad minimalna.

co prawda wg pana janusza nadal mogą to być "ciężkie pieniądze" (nieciężkie to tylko 1/8 etatu + "premia" pod stołem), ale wtedy raczej nikt nie gada o środowiskach testowych i pull requestach

ps. tak, jestem duszą towarzystwa na imprezach, w końcu siedzimy na tagu #programista15k (
2
u.....8
u.....8
mem niemożliwy w rzeczywistości - pan janusz nie zatrudnia nikogo "za ciężkie pieniądze",

@dzek: pan janusz "ciężkimi pieniędzmi" nazywa 2.8k
0
FanaticoRosso1910
@GratisLPG standardowo, memy plusowane przez przegrywów, którzy chcieliby być programistami, ale nie wiedzą o co chodzi xD
0
Melisandre
@NaczelnyMizoginRP: żeby to była prawda :D Rzeczywistość wygląda tak, że programiści pchają taski do ready for qa bez nawet najmniejszego sprawdzenia czy ich ficzer działa jak pownien. Nawet happy path nie działa xD Ale każdy się uważa za prawdziwego programistę :P
0
toxyczny
@NaczelnyMizoginRP: @KooooooooooT: No, no. Potem wie, że dobrze zrobił - coś się spieprzy i mówi:

( ͡° ͜ʖ ͡°)
0
M.....t
@Melisandre: przecież testerzy są od sprawdzania czy działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
0
Melisandre
@MtEverest: zgadza się, rzadko kiedy działa :)
0
Desxon
@GratisLPG: Ehh, aż mi się praktyki przypomniały

Odpalam maszynę lutującą jak mi kazali, połowa niezalutowana i mówię to opiekunowi, on coś tam poklikał i teraz zamiast 50% płyty mam do poprawienia ręcznie tylko 30% ( ͡° ͜ʖ ͡°)
0
croppz
nie trzeba byc programista żeby wiedzieć co to środowisko testowe i pull request

@Ld93: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
0