Wpis z mikrobloga

Wczoraj pojawił się mój pierwszy mirko-wpis. Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze i rady (również te żebym usunął konto (σ ͜ʖσ) ).

Pojawiło się też kilka prywatnych wiadomości, w tym te o cenę sesji. Zastanawiałem się jak to rozwiązać w przypadku wykopu i mam propozycje. Ponieważ część z Was potrzebuje dosłownie jednego czy dwóch zdjęć (zdjęcia biznesowe, albo fejsbuki/tindery itd) postanowiłem że spróbuję zrobić taki weekend otwarty dla wykopków.

Będzie to wyglądało w ten sposób że w najbliższy weekend będzie można umówić się u mnie (w Olkuszu - między Krakowem i Katowicami), wpaść, zrobić zdjęcia studyjne, wybrać te które są do retuszu, za każde wybrane zdjęcie zapłacić 50 zł (jeśli to będzie jedno to 50, 2 - 100zł itd). Zdjęcia zgrywają się od razu na komputer więc mamy możliwość kontroli efektów na bierząco i natychmiastowej selekcji zdjęć.

Po weekendzie siadam do pracy, robię retusz, usuwam dysproporcje twarzy, poprawiam sylwetki, uwydatniam muskulature, zmniejszam brzuchy - w zależności od Waszych potrzeb i życzeń, robię color grading i wysyłam zdjęcia. I załóżmy że to byłaby sobota.

Gdyby ktoś chciał zdjęcia plenerowe, to możemy się umówić w jakiejś miejscówce w niedziele (np w Krakowie) i zrobić mini sesje plenerowe na podobnych zasadach.
Wszystko na umowę o dzieło :)

Oczywiście zdjęcia są dla Was i nie roszczę sobie jakichkolwiek praw do ich publikacji (chyba że za zgodą).

Jeśli ktoś chciałby popracować nad swoim wizerunkiem w sieci, potrzebował zdjęć biznesowych albo po prostu chciał zwiększyć swoje szanse na wyjście z przegrywu to myślę że to dobra okazja!

Moje zdjęcia można zobaczyć na stronie albo instagramie - linki w profilu.

Prywatne wiadomości mam odblokowane więc można śmiało pisać!

Plusik dla zasięgu również się przyda!

#krakow #katowice #spotkania #mirko #fotografia #olkusz #plener #spotkajmirkawrealu #zdjecia
lukaszosuch_pl - Wczoraj pojawił się mój pierwszy mirko-wpis. Bardzo dziękuję za wszy...

źródło: comment_1628699699y6Kpgwi1sOen4fBUpNgXcg.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@maein: Tak, fota oczywiście moja, natomiast jeśli chodzi o światło to beauty dish od góry i delikatnie z boku. Gdybym ustawił swiatło centalnie na wprost, nie miałbym tak dobrej plastyki twarzy :) Oczywiście mógłbym usunąć albo złagodzić ten dołek w postprodukcji, ale to integralna część tej pani, a ja nie chciałem zmieniać cech charakterystycznych Jej twarzy :)
  • Odpowiedz
@lukaszosuch_pl: jak masz dobry monitor to niestety, ale golf przy szyi wygląda jak jakieś zniekształcenie twarzy. Niestety ujęcie do powtórzenia, bo w zaciemnionej części wygląda jak jakaś zmiana/narośl. Brakuje ewidentnie przynajmniej jednego źródła światła. Sama inicjatywa z fotkami w tej cenie ciekawa - moim zdaniem warto zainwestować te 50zł np. jak się chce umieścić zdjęcie w jakimś profilu typu LinkedIn/Facebook i wyglądać profesjonalnie.
  • Odpowiedz