Aktywne Wpisy
Nie mam matury, nie poszedłem na WYMARZONE studia bo uwaliła mnie obowiązkowa matematyka giertycha. Dzisiaj dzięki temu pajacowi muszę pracować jak zwykły robol. Specjalnie aż się spytałem znajomych zagranicą czy w ich zawodzie wykorzystują matematykę. Nie, ich obchodzi co im wypluje kalkulator, a jak mają obliczyć sobie metraż to opłacają fachowców, matematykę to oni widzą jak muszą sobie budzik na rano ustawić.
TFU NA CIEBIE FR*JERZE
#polityka #sejm #bekazpisu
TFU NA CIEBIE FR*JERZE
#polityka #sejm #bekazpisu
Policjanci połamali rękę protestującemu? Użyli siły tłumiąc pokojowe demonstracje? Dopuścili się nielegalnych i nieuzasadnionych zatrzymań? Zadusili kolanem zatrzymanego? Bezprawnie użyli broni palnej? Praktycznie każdy policjant - od podającego nieprawdziwe informacje Komendanta to anonimowych szeregowych w internecie - będzie stał za nimi murem.
Wypaczenia jednostek będą zdarzać się zawsze. Nawet najlepsze procedury tego nie wyeliminują. Ale jeśli idzie za tym systematyczne, masowe i zorganizowane tuszowanie odpowiedzialności za te czyny i przenoszenie odpowiedzialności na ofiary policyjnych przestępstw - mamy de facto do czynienia z instytucją mafijną. Taką, dla której wolność obywatela, sprawiedliwość a czasem nawet życie są wartościami, które stoją poniżej "koleżeńskiej solidarności".
To dowód na to, że wypaczenia nie są wyjątkami, a normalnością. Po prostu niektórzy koledzy mieli pecha i dali się złapać.
Jako bonus załączam komentarz "obrońcy policji". Wczoraj, gdy wyszły na jaw policyjne manipulacje np. co do stanu zabitego 34-latka, gdy przejmowało go pogotowi, apelował "nie oskarżajmy policjantów, poczekajmy na wyniki śledztwa". To jednak nie przeszkodziło mu parę dni wcześniej promować wersji "ćpun sam się zaćpał".
#policja #lubin #neuropa
Komentarz usunięty przez autora