Aktywne Wpisy
Dzisiaj zdałem sobie sprawe, że pc jest co najwyżej do przeglądania neta i klikania w excel, a jak grać to tylko na konsoli. Sterowanie klawiaturą i myszką to najwiekszy archaizm jaki przetrwał do teraźniejszych czasów. Kupiłem Rtx 4060 i szkoda mi wywalonych 1300 zł bo za to mógłbym mieć ps5 z olx. Sorry pececiarze, ale dla mnie jestescie podludzmi którzy nie ogarniają oczywistych życiowych prawd, a konsolowcy to giga chady i sigmy

kornel-mir +575
#przegryw Ale sytuacja mnie dziś spotkała ,w nocnym autobusie oprócz mnie jechała grupa młodzieży (22-25lat) Jedna dziewczyna była wyraźnie nie przytomna a pozostali 3 lub 4 osoby próbowali ja cucić ,lecz bez żadnego efektu. Przyglądałem się temu z 3 przystanki aż w końcu postanowiłem zareagować bo jeden kretyn z tej grupy zaczął wlewać tej dziewczynie kole z puszki do ust. Podbiegłem i zapytałem co on wyprawia? Pouyczałem ,że nie powinien

#komputery #pcmasterrace
@master4342: Do gier od AMD zawsze jest ten niższy model, wyższe to już bardziej do pracy w edycji na dużych plikach. Owszem jest przyrost fpsów, ale dopłata do lepszego procka jest kompletnie nieopłacalna, jeśli chodzi wyłącznie o gry, albo iść w Intela.
Na tę chwilę tak wygląda setup, jeszcze będę tu coś zmieniał. Ogólnie komp ma służyć do grania w 1080p 144Hz głównie w forza horizon 5 i bf2042 (tutaj na pewnym forum polecono mi jednak 5800x ze
Co do gier to ciężko mi coś powiedzieć o wymaganiach gier, które jeszcze nie wyszły. Oglądanie streamu to minimalne obciążenie.
Na dwoje babka wróżyła - z jednej strony część ludzi mówi, że pod nowe konsole będą wychodziły gry wymagające więcej rdzeni. Z drugiej, jak popatrzysz na test, który podrzuciłem, wychodzi
Może lepiej pójść budżetową opcją tzn 5600x i fera5 (zamiast 5800x i arctic liquid feezer II 240) i jak wyjdzie w q3 2022 am5 to wtedy się zastanowić.
Albo kupić 5800x który na tę chwilę ma znikomą przewagę w grach, ale pojawiła się jedna gra (metro exodus rtx) gdzie 8rdzeni bardziej się przydaję. Także w next genowych konsolach jest 8rdzeni i to może dać do myślenia, że w przyszłości gry będą tworzone z myślą o 8rdzeniach. Także to jest bardzo problematyczne, wkręciłem się w ten temat od 2dni i chyba za dużo się zastanawiam nad tym xD
Problem jest też z obudową którą wybrałem ( spc rg6v) która i tak ledwo mi się mieści, a tam nie wchodzi, albo ledwo wchodzi na styk bq dark rock 4 pro. I tutaj zaproponowano mi arctic luquid freezer II 240. Nie ukrywam, trochę się boje ewentualnych wycieków bo to nie jest wentylator który raz na jakiś czas odkurzysz i