Przeczytałem dzisiaj wiele szokujących postów i stad prośba do wykopowych ekspertów o informacje: o której godzinie należy wrócić z imprezy, oraz w jakich godzinach nie należy pojawiać się na zewnątrz, by ktoś postronny nie miał przyzwolenia mnie zabić? Chciałbym jeszcze trochę pożyć, wiec z góry dziękuje za info. #katowice
@cin123654 A gdy moja matka, tj. babcia dzieci zaproponowała, ze zostanie z dziecmi, a ja moge sobie wyjść po ciężkim tygodniu jeszcze skorzystać ze swoich lat mlodosci? Czy dalej przysługuje komus prawo mnie zabić?
@jakos_to_bedzie_albo_i_nie Ok. Rozumiem, ze pojawiła się tam nagle i niespodziewanie, a kierowca nie zdążył wyhamować? Oh wait.. Szkoda ze nikt Ciebie nie zabił jak przechodziles w miejscu niedozwolonym/na czerwonym.
@mam_konto_na_wykop_pl: Winnych jest kilka stron: bójka na ulicy, chłop który wylatuje na środek drogi a ona za nim, kierowca. - to seria zdarzeń która nie powinna nastąpić
Chodzi bardziej o macierzyństwo, człowiek dojrzały podejmuje dojrzałą decyzję o potomstwie i bierze za nią odpowiedzialność. 7 miesięczne dziecko nie zostaje same bez cycka mamy w domu, bo mamusia musi się wyszaleć.
Rozumiem instytucja babci, 5 latka zostaje pod opieką aby rodzice mogli
@gretl Na pewno nie każda. Ale jak się jeden raz w życiu nafrukam to mam nadzieje, ze na drodze nie trafie na wykopka, który depnie gaz zamiast hamulca.
@cin123654 @mam_konto_na_wykop_pl @jakos_to_bedzie_albo_i_nie Rozjechanie złej matki autobusem nie jest adekwatną nauczką ani karą. Bycie martwą nie sprawi, że stanie się dobrą matką. A kierowca autobusu to kierowca autobusu, a nie kat, któremu wolno karać patolę karą śmierci.
@PyraPrzeznaczenia: Zawiniło brak odpowiedzialności KAŻDEJ ze stron jaka uczestniczyła w zajściu.
Matka mogła zostać w domu przy małym dziecku, patusy mogły się nie bić na ulicy, chłop mógł nie wbiegać na ulicę, kierowca zamiast gazu nacisnąć hamulec i czekać.
@mam_konto_na_wykop_pl: @PyraPrzeznaczenia: Widać było, że kierowca celowo nie chciał przejechać ale zachował się jak Janusz taksówkarz, który przygazuje i zahamuje ostro, żeby postraszyć ludzi. Tak samo jak robią to patusy w samochodach i jak ktoś im się nie spodoba na drodze, to podjeżdżają pod zderzak i zbliżają się na milimetry.
W tym zdarzeniu wiele rzeczy poszło nie tak i każdy miał ogromnego pecha. Kierowca w zasadzie powinien użyć
@mam_konto_na_wykop_pl: przede wszystkim niezbyt roztropne jest #!$%@? się pod ruszający autobus i wchodzenie w środek jakiejś grubej inby, powinienes być wtedy bezpieczny niezależnie od pory i ilości dzieci
Wybierasz młodo się bawisz, albo młodo robisz się dojrzałą osobą i troszczysz się o potomstwo, tym bardziej takie młode.
A później się dziwić że powstają legendy o patusach
Komentarz usunięty przez autora
Chodzi bardziej o macierzyństwo, człowiek dojrzały podejmuje dojrzałą decyzję o potomstwie i bierze za nią odpowiedzialność. 7 miesięczne dziecko nie zostaje same bez cycka mamy w domu, bo mamusia musi się wyszaleć.
Rozumiem instytucja babci, 5 latka zostaje pod opieką aby rodzice mogli
@mam_konto_na_wykop_pl
@jakos_to_bedzie_albo_i_nie
Rozjechanie złej matki autobusem nie jest adekwatną nauczką ani karą. Bycie martwą nie sprawi, że stanie się dobrą matką. A kierowca autobusu to kierowca autobusu, a nie kat, któremu wolno karać patolę karą śmierci.
Matka mogła zostać w domu przy małym dziecku, patusy mogły się nie bić na ulicy, chłop mógł nie wbiegać na ulicę, kierowca zamiast gazu nacisnąć hamulec i czekać.
W tym zdarzeniu wiele rzeczy poszło nie tak i każdy miał ogromnego pecha. Kierowca w zasadzie powinien użyć
@Deba: W żadnym wieku, bo następne życie to tylko następne cierpienie