Wpis z mikrobloga

@smokingcat:
dobrze ją przygotuj
nie myj detergentami
nie używaj soli
nie przyrządzaj kwaśnych rzeczy
uważaj na różnice temperatur patelni vs woda czy potrawa
trzymaj w suchym
jeżeli to jej pierwsze smażenie to prawdopodobnie będzie przywierać
  • Odpowiedz
@Samol94: O, dzięki. O kwaśnych i soli nie wiedziałem ! Dobrz przygotuj to - umyj ciepła woda, wysusz, natłuścić i grzej 30 min ? Tak było na instrukcji…wlasnie to robie. Na pierwszy ogień miał iść stek ale zrobie tak samo jak z sezonowaniem wok - usmaze mieszankę ścinek jakiś - kiełbas, warzyw itd. Żeby dużo było…
  • Odpowiedz
@smokingcat: Wiesz co Miras? Od 4 lat mam żeliwo ,stek czaem zrobie, czasem jajecznice... i #!$%@? mam dosyć. Steka ja suchym nie zrobisz, zawsze sie spali cos, przywrze. Mordęga. Nie mam cierpliwości :)
  • Odpowiedz
@FunkyZeit: Obawiam się ze podobnie będzie u mnie. Bardzo nie lubię smażyć bo śmierdzi :) za to podobno świetne ciasta wychodzą z piekarnika z tego :D j jestem kuchenny gadżeciara wiec musiałem to sprawdzić /)
  • Odpowiedz
@smokingcat: Wszystko było git póki nie zobaczyłem potrawy, zgłodniałem w kilka sekund, a w lodówce pustki () za to mam browarka, Twoje zdrowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz