Wpis z mikrobloga

@jnk21: @martin87pl: W poniedziałek ma egzamin i nie wiem na co najbardziej uważać? Ósemka? Żeby nie najechać na linie przy torach? Czy ogólnie na wszystko? Oraz jaki motor na początek. ;)
  • Odpowiedz
@bartov: jak zrobisz ósemkę to potem już spoko, przynajmniej u mnie tak było, chyba, że zrobisz jakiś rażący błąd na mieście, uważaj zwłaszcza na nawyki jak masz już prawko B. Ja na początek miałem miałem jakiegoś pyrcia 125, teraz jeżdżę Suzuki GS 500 :)
  • Odpowiedz
@bartov: Uważaj na wszystko :) sporo zależy też od egzaminatora. Na początek? Najlepiej zrobisz jesli nie kupisz litra ;) Suzuki GS500 - przyjemna maszynka by zaczynać (rzecz jasna jesli to Twoj pierwszy raz i sądzisz ze to za wiele zacznij od jakiejś 250. Ja zaczynałem od wspomnianej maszynki, jest bardzo przyjemna, potrafi sporo wybaczyć)- nie ma szału ale nie jest też z nią źle.
  • Odpowiedz
@martin87pl: @Katorz: GS 500, całkiem ładny i ciekawy motor, rozpatrzę go przy wyborze ;)

Hamowanie awaryjne czyli jadę i naglę muszę się zatrzymać w wyznaczonym miejscu? Jeśli o to chodzi to tak, robiłem. ;)

I właśnie te nawyki z samochodu są trudne do odzwyczajenia, Tyle małych błędów powstaje.

A na ósemce kazali wam wyciągać rękę w lewo/prawo albo na slalomie? Bo gdyby mi kazali to trochę by mnie to rozpraszało.
  • Odpowiedz
@bartov: Mam ostatnio problemy z kręgosłupem. Jak się nachylam, to mnie boli w okolicy łopatki, więc jeżdżę vl 800. Na nim nie muszę się nachylać. Żona czasem jeździ na tym gsx, ale zastanawiam się, czy go nie sprzedać.
  • Odpowiedz
@bartov: Polecam go każdemu :) Na moim egzamienie miałem tak, że musiałem się zatrzymać na znak egzaminatora. Na cwiczeniach uczyłem sie z wyciaganiem ręki, na egzamienie bez :) miałem bardzo przyjemnego egzaminatora.
  • Odpowiedz