Wpis z mikrobloga

To dlaczego muszę za to płacić jak to nie moja sprawa?

@pinkfloyd12:
wyklopek:
- ma ból dupy o to, że musi płacić 500 złotych miesięcznie na kazde dziecko przez 18 lat (108,000)
- nie popiera aborcji, której koszt jednostkowy wynosi na wolnym rynku jakieś 3000 złotych, a zaokrąglając do "socjalistycznej służby zdrowia" do 5000zł, a nawet i 10.000 złotych, co jest nadal 10x mniej niż
  • Odpowiedz
@saakaszi: Ale co z tego? Jak chodzi o promowane wzorce to od zawsze szkoła leżała moralnie. Zawsze jakieś kary zbiorowe, uciekanie od problemów, nie robienie nic z tym, żeby nie było w klasie kozła ofiarnego. Ja do dziś pamiętam jak wychowawczyni powiedziała mi, że dobrze, że nie wygrałam w pewnym konkursie, do którego startowały też takie wredne karyńska z mojej kasy, bo jakby się tak stało to one nie dałyby
  • Odpowiedz
a jest bardziej opłacalna niż 500+ ¯

@niochland: No nie wiem. Jak się wyabortuje obywateli to kto będzie na moją emeryturę robił?
Z drugiej strony jak się wyhoduje patusiary pięcetpluserki to do osiemdziesiątki będę musiał na zasiłki dla nich pracowac. Więc może masz i rację. To jednak tylko podkreśla jak chorym ustrojem jest lewactwo - wyabortować, tych co przeżyją zdemoralizować zasiłkami a na wszystko niech harują biali mężczyźni.

I w tym kontekście słowa o niewieścich wartościach brzmia rozsądnie. Jak która ma dobrego chłopa - niech się mnoży, będzie dobry obywatel. Jak któraś nie ma - niech się nie puszcza, nie potrzeba będzie aborcji
  • Odpowiedz