Jedyną przyjemnością jaką mam w tym żałosnym życiu są filmy i muzyka. Chciałem sobie zamówić jeden film na Blu-ray (około 100 złotych), ale dla pewności wpierw zerknąłem na konto bankowe. No i ateista przeżegnał się - debet. Na razie nie jest źle, ale do wypłaty nie mogę szaleć. Dopiero za dziesięć dni mogę pomyśleć o zakupie tego filmu. #przegryw #finanseosobiste
@lukasus: To ta już wolę zabulić te 20-30 złotych za DVD, lub 70-100 zł za Blu-ray niż, by smutni panowie zapukali do mych drzwi. Poza tym ja lobię oglądać w wysokiej jakości na telewizorze, a nie na kompie.
@CulturalEnrichmentIsNotNice Ja wczoraj dostałem ostatnią wypłatę z najlepszej roboty w jakiej bylem...A teraz siedzę i siedzę ukradkiem przeglądam mirko coby nikt nie widział
Poza tym ja lobię oglądać w wysokiej jakości na telewizorze, a nie na kompie.
@CulturalEnrichmentIsNotNice: prawie większośćp popularnych produkcji kinowych można znaleźć w odpowiedniej jakości, nawet jeżeli nie wypuszczono release w 4k (bo np. jest to starszy film) to dzięki platformom streamingowm można dostać fajne release z HDRem, 10bitowym kodowaniem kolorów, bezstratnym dźwiękiem i/lub w standardzie DTS/Dolby
coś takiego w zależności od źródła może dorównać a czasem nawet przewyższyć jakość z
@lukasus: @PepeXD: Dla was zapewne to będą pierdoły, ale o gustach się nie dyskutuje - Liga Sprawiedliwości Zacka Snydera (2021) i nie panowie, nie mam HBO GO.
@settembrini777: Jak niektórym Polakom-robakom tutaj nie przeszkadza kupowanie gier za 150 zł, to kołchoźnik może sobie raz na miesiąc pozwolić na film za 100 zł ¯\_(ツ)_/¯.
@Lucider5: Też o tym myślałem, ale niektóre filmy wycofywane są z serwisu po jakimś czasie, a jak mam na półce, to mogę wrócić do niego kiedy mi się podoba nie martwić się, że się nie chce buforować.
#przegryw #finanseosobiste
@CulturalEnrichmentIsNotNice: A mogło być gorzej niż na minusie? xD
Komentarz usunięty przez autora
Jeśli już ogląda się pirata to po #!$%@? pobierać go na dysk? Obejrzysz i dziękuję do widzenia.
@CulturalEnrichmentIsNotNice: prawie większośćp popularnych produkcji kinowych można znaleźć w odpowiedniej jakości, nawet jeżeli nie wypuszczono release w 4k (bo np. jest to starszy film) to dzięki platformom streamingowm można dostać fajne release z HDRem, 10bitowym kodowaniem kolorów, bezstratnym dźwiękiem i/lub w standardzie DTS/Dolby
coś takiego w zależności od źródła może dorównać a czasem nawet przewyższyć jakość z