Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Wybuchły mi dwa kondensatory w #telewizory. Przy pierwszym nie wiedziałem, że to kondensator (nie zlokalizowałem źródła tego "wybuchu" I nie powiązałem z tv), przy drugim z TV zaczęło piszczeć/bzyczeć. Telewizor ogólnie normalnie działa, ale już pewnie niedługo. No i teraz tak. To jest już chyba z 5 letni tv 32 cale, który kosztował w momencie zakupu jakiegoś tysia. No i teraz pytanie. Warto się bawić w naprawę (bym musiał zanieść do jakiegoś heńka, bo znam się na tym jak na balecie) czy lepiej dać sobie siana i zacząć szukać czegoś nowego? Ile może kosztować wymiana takich dwóch gagatków razem ze sprawdzeniem czy nic innego nie padło? Bo nie wiem czy finansowo będzie się ewentualna naprawa spinać. Jeden na pewno jest niewielki i ceramiczny xd (nie zdjalem do końca pokrywy żeby spisać jego id bo bym ulamal)
#elektronika
  • 9
@optymistycznypesymista: Ja powiem Ci tak - oddałam tv warty ponad tysiaka(chyba 1800 ale nie pamiętam), wymiana ledow. Zapłaciłam 400 zl, wracam do domu, a tam na całym ekranie wewnątrz odciski palców - wokół całej ramki. Wiedziałam od razu że gość dotykał foli polaryzacyjnej i mam po ptakach. Ile się nerwów na jadłam - bardzo żałowałam ze go oddałam do naprawy. Wolałabym odsprzedać i niech sobie ktoś te Ledy ogarnie, niż walczyć