Wpis z mikrobloga

hej, wracam w weekend z turcji, okazuje sie, ze wbijam na przymusową kwarantanne, korzystniej jest sie przyznac do smartfona i instalowac apkę rzadowa do weryfikacji kwarantanny czy udać ze nie mam smartfona, jak oni wtedy weryfikuja czy jestem w domu.
oczywiscie nie planuje nigdzie lazic ale co jest wygodniejsze oraz mniej angażujące itd.
co za czasy, bez kitu, jak wylatywałem na urlop to mialem zrobić tylko test przed i po powrocie a teraz na 10 dni areszt domowego…. w pracy beda zachwyceni…
#koronawirus #kwarantanna
  • 8
  • Odpowiedz
@mironiusz: jeszcze trzeba umieć to obsłużyć, możesz nie umieć i tyle, masę osób znam co to nie instalowali i nikt im nic nie robił. Zrób sobie do 48h antygena po przylocie i tyle chyba, że te dzbany znowu coś wymyśliły.
  • Odpowiedz
@ramirezvaca: no właśnie wymyśliły, jak wylatywałem, to zrobilem antygena, i po powrocie mialem zrobić to samo i normalnie wrócić do pracy itd.
Ale od wczoraj, wprowadzone po cichu, nikt o tym nie wie praktycznie, przymusowa 10dni kwarantanna bo chcą zmusić do szczepienia.
  • Odpowiedz
@mironiusz: To znaczy będziesz myślał że ukradli, ale po kilku dniach (np. po 10) przypadkiem znajdziesz w bagażu. A do tego czasu plac gotówką i nie wychodź że smartfonem ( tzn z walizką gdzie się zapodział ów smartfon)
  • Odpowiedz