Wpis z mikrobloga

@push3k-pro:

Intent intent = new Intent(getApplicationContext(), CloseActivity.class);
intent.setFlags(Intent.FLAGACTIVITYCLEAR_TOP);
startActivity(intent);

a w CloseActivity.onCreate()

finish()
@push3k-pro: @qmar: to nie zadziała jak masz uruchomione jakies usługi. Uruchomiona usługa podtrzyma proces. Jeżeli usługa była lepka to nawet po ubiciu procesu system ja podniesie. Trzeba najpierw zakończyć wszystkie usługi.
@Mithrindil: No ja tak mogę, ale tu chodzi o to, żeby wdrożeniowcy mieli mi co powiedzieć, a ewentualnie jak padnie u klienta, to żeby ładnie o tym poinformować.

Mam jeszcze głupszy pomysł. Skoro po zamknięciu procesu z przechwyceniem wyjątku, apka wraca do poprzedniej aktywności, to mogę sprawdzać cache/sharedpreferences czy coś jest i wtedy poinformować usera, że był crash. Mogę też jak cywilizowany człowiek użyć bibliotek do wysyłania raportów z crashów.
@Mithrindil:

Dołączenie Firebase Crashlytics do projektu to ledwie kilka kliknięć, asystent sam dodaje cały wymagany kod

Tak, do przesłania raportów z crashów na FireBase, a jak obsłużę samą apkę w cywilizowany sposób? Na razie zapiszę do pliku, wyświetlę Toast, a FC lub coś innego dodam w następnym tygodniu, bo są inne bardziej gorące sprawy.