Aktywne Wpisy
dziobnij2 +112
Jak ognia piekielnego unikam wszelkich dawnych znajomych ze szkoły. Nie spotkałem żadnego od dłuższego czasu, ale gdybym spotkał jakąś znajomą twarz na spierdotripie, to natychmiast bym odwrócił głowię, przeszedł na drugą stronę ulicy i udawał, że nie widzę. Gdyby jakiś stary znajomy zagadał do mnie i się zapytał "co u mnie", albo "gdzie pracuję", to co mam mu odpowiedzieć? Że od skończenia liceum w 2009 roku siedzę w domu z rodzicami i
karpiniusz +32
Jak to jest z prawem pierwokupu części lasu jeśli ta część jest mniejsza niż 100m^2 a sprzedawany grunt nie jest gruntem rolnym?
Z tego co się orientuję art 37a ustawy o lasach ma zastosowanie do gruntów 100m i więcej - ktoś może to potwierdzić?
Komentarz usunięty przez autora
@Tomahawkkk: to jedna z 2 dog wewnętrznych dojazdowych a nie działka z domem
Lasom Państwowym działającym na rzecz Skarbu Państwa przysługuje prawo pierwokupu zalesionego gruntu tylko wtedy, gdy grunt ten jest objęty uproszczonym planem urządzenia lasu. A informacje w takich sprawach wydaje właściwy starosta pisze prof. Wojciech Gonet.
Czytaj więcej na Prawo.pl:
https://www.prawo.pl/prawnicy-sady/nie-kazdy-las-podlega-prawu-pierwokupu,71941.html