Wpis z mikrobloga

Mam miejsce na jedną #rosliny , w pojemniku podwieszanym. Miejsce jest dosyć problematyczne. Kosz wisi blisko okna, ale roślina nie będzie miała bezpośredniego dostępu do słońca. W tym miejscu panuje ciągły półcień, miałam w koszu epi happy leaf ale nie dała rady, potem epi aureum. No niby lepiej, ale widać że jednak dalej za mało światła. Zastanawiam się nad:
epi njoy
epi neon
epi pearl and jade
lub bluszczem hedera golden kolibri lub
gold child lub
yellow ripple.
Najbardziej mi się podobają epi, no ale nie wiem czy będą rosnąć. Może macie jakieś inne propozycję na #roslinydoniczkowe ?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kulu: ja bym wziął coś, co ma mocno zielone liscie żeby mogło jak najefektywniej przeprowadzać sobie fotosynteze w warunkach ograniczonego dostępu do światła. Wszelkie przebarwienia i wariegacje raczej odpadają jak dla mnie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Woofinka: bardzo ładnie wygląda, z podlewaniem nie ma problemu. U mnie średnio leci woda co 2 dni, bo mam maluchy roślinne. Zdecydowanie biorę pod uwagę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@swinka_morska:@Woofinka: @Paczelokinka: padło na bluszcza całe zielone i z lekkim białym brzeszkiem. Kupiłam oba i wsadziłam w jedną doniczkę. Całkiem spore okazy ze zwisającymi łodygami kupiłam w ikeii za 10 za sztukę. Ciekawe jak się zaaklimatyzują.
  • Odpowiedz