Wpis z mikrobloga

Dobry wieczór.

Mam pytanie - o co chodzi z tą nagonką na mlm? Na wykopalisku jest link nawiązujący do firmy Monavie, która "dystrybułuje" pewnie specyfiki do picia z jakimiś magicznymi właściwościami. Skąd wiadomo, że to przekręt? Ktoś je pił? Mój znajomy w tym działa i też taki dziwny stosunek mam do tego jego mlm'u, ale jak tak se myślę: co jest dziwnego w tym, że sprzedaje coś jako sprzedawca i dostaje % od sprzedaży? Nie jest to uczciwy układ?

Jak upośledzona żaba - nie kumam. Nie kumam o co chodzi. Jak do tej pory miałam negatywny stosunek do tych emelemów, ale tak po głębszczym, zastanowieniu to nawet nie wiem czemu. Czy ktoś mi to wyjaśni? [Może kiedyś wiedziałam, ale zapomniałam]

#mlm #mlmcontent #monavie #tegierozkminy
  • 12
  • Odpowiedz
@energy19: No, on w tym FM Group też działa. Ale z tego co wiem to oni sprzedają kosmetyki. To tak jak Avon trochę. A np taki kierownik, który ma dużo osób pod sobą też więcej zarabia.
  • Odpowiedz
@Krolowa_MLWP: Nie wiem jak inni, ale #!$%@? mnie ludzie, co mi cos chca sprzedac tak przez telefon, czy jakkolwiek "bezposrednio". Te ich produkty na pewno sa beznadziejne, bo gdyby byly takie dobre, to by sie same sprzedaly w sklepie ;)
  • Odpowiedz
@Krolowa_MLWP: Powiem tak, chciał mnie w to wkręcić ale nie przepadam za mlm. Jemu zajebiście pomaga fakt, że jako trener fitness może wmawiać, że jego figura to zasługa jagódek [nie wiem czy to robi;)] i rzesze klientek z klubu :)
  • Odpowiedz
@Krolowa_MLWP: FM Group sprzedaje kosmetyki i wiele wiele innych rzeczy. Ale tutaj nie chodzi o to czym się firma zajmuję tylko o tzw. "konsultantów" - fm działa w taki sposób, że jeżeli dołączysz do nich i będziesz "pracować" dla nich to masz zniżki dla Siebie i sprzedaejesz innym niewiele zarabiając na tym. Jeżeli Ty jako konsultant nakłonisz dużą ilość osób by podpisały z Tobą umowę wchodząc do fm to zarabiasz
  • Odpowiedz
@Krolowa_MLWP: hejt na MLM jest dlatego, że oni mają głupie praktyki namawiania ludzi i próbują zawsze wcisnąć ludzi w swoją szajkę sprzedawców.

A jak powiesz im, że to zwykłe akwizytorstwo to najadą na Ciebie i spróbują zrównać z podłożem, wyciągając argumenty z dupy, że normalna praca to niewolnictwo i oni są wolni "zobaczysz za kilka lat, jak dalej będziesz zarabiała te marne 2000 zł, a oni będą mercami jeździć i
  • Odpowiedz
@tusiatko: Hmm, ja np kupowałam kosmetyki z Avon i nie mogę powiedzieć żeby to badziewaki były. Są całkiem ok. No właśnie też mnie irytuje trochę ta ich "pozytywność" i "nastawianie się na cele" (tzn gadanie o tym). Ale w któym miejscu to się staje niedobre/złe/niemoralne?

@energy19: Hmm, a może to jest jakiś sposób na motywowanie "pracowników" (tak ich nazwijmy) do zwiększenia liczy sprzedawców. No ale z drugiej strony
  • Odpowiedz
@Krolowa_MLWP: dopóki sprzedają sobie to nie ma sprawy, dopiero jak zaczynają te swoje wywody to hejt na nich leci

miałem kumpli w klasie, którzy siedzieli w FM i dobrze wiedzieli, że to akwizytorstwo takie jest, mieli z tego trochę hajsu i nie było problemu
  • Odpowiedz