Wpis z mikrobloga

@TakBardzoPolaczek: oczywiście, ze tak. Dziwi mnie to, z komukolwiek trzeba to tlumaczyc.
To podstawa chrzescijanstwa oraz humanizmu a szerzej - naszej cywilizacji.
Chyba, ze bedziemy niczym żydzi albo muzułmanie

Można kogoś nie lubic, nie zgadzac sie z kims, krytykować postepowanie czy postawe, ale szacunek nalezy sie każdemu
  • Odpowiedz
@TantnisKrzyzowiaczek: o jeszcze na taki krótki filmik się natknąłem to podrzucam błyskotliwy jaś. Poza tym podczas niemal całego HP Kapela insynuował lub też wprost mówił o tym, że Stanowski to skończony cham bez grama kultury (np. dlatego, że nie uznał zdjęcia w patriotycznej pościeli za dzieło sztuki). Wydaje mi się, że może się to trochę mijać z prawdą, ale tę kwestię pomińmy. A z tym bezwarunkowym szacunkiem to zgodziłbym
  • Odpowiedz
@temp16: o sobie piszesz?
masz jeszcze duzo pracy przed soba - wyjść z czarno-białego myslenia do kontinuum hejt - merytoryczna krytyka - bycie płatkiem sniegu.

Wytłumacze, bo widze, ze nie lapiesz:
Kiedy człowiek dostaje komunikat pt. "jestes debilem", czuje sie zaatakowany, bo to jest atak i jego naturalna reakcja jest obrona/atak. Wtedy na pewno nie dotrzesz do delikwenta, nawet jesli masz racje, bo jego uwaga skupi sie na obronie własnego ja, a nie sprawie i argumentacji.
Kiedy dasz komunikat: słuchaj, szanuje cie, ale nie masz racji, twoje przekonanie jest fałszywe i podasz argumenty, masz szanse wiecej ugrac. Znosisz obrone własnego ja u wspoldyskutanta, nie palisz mostów. Ludzie zmieniaja swoje poglądy nie w obliczu agresywnego naporu, ale właśnie dialogu. Powinienes to zaobserwowac w polityce, im wiecej agresji, tym wiecej
  • Odpowiedz
@TantnisKrzyzowiaczek: tzn. Twoje argumenty są jak najbardziej sensowne i się z nimi zgadzam, ale w stosunku do tego konkretnego człowieka ciężko mi sobie wyobrazić, że przy innym podejściu Stanowskiego Jaś byłby w stanie powiedzieć coś w stylu "faktycznie ten wiersz może mi nie wyszedł/jest ciężki do zrozumienia bo chodzi w nim o..." - najpewniej Stanowski był by "chamem bez kultury". A tak na marginesie ciężko traktować poważnie kogoś, kto wszystkiego
  • Odpowiedz
@fejk_konto:
Jaś orbituje w innej galaktyce xD
owszem, są ludzie niereformowalni, ale tak traktujac Jasia sam ukrecil sobie bat na wlasna dupe ( ͡° ͜ʖ ͡°)

czyli dla Stano to dobrze - prawaki obejrza smiesznego Kapele, lewaki chamskiego Stana, ci z centrum, dlatego, ze jest na czasie na yt. Hajsik sie zgodzi, plujacy na Stano dalej beda pluli, plujący na Jasia dalej beda pluli. A sprawa
  • Odpowiedz
@TantnisKrzyzowiaczek: w ogóle jak dla mnie to artyści powinni płacić producentom sprzętu i technologii za to, że tak bardzo skrócili drogę od twórcy do odbiorcy i dali płaszczyznę do prezentowania swoich treści, o czym z resztą wspominał Stanowski xD
  • Odpowiedz
@fejk_konto: rozumiem, ze podpisy sa zbierane za uchyleniem dotychczasowej ustawy. Boje sie, ze przez to tym bardziej przepchna to gowno.
Gdzie sa ci artysci, ktorzy pilowali, ze rzad jest kaczofaszystowski, dyktatura i polamanie demokracji, a teraz siedza cicho?
Powinni zbojkotowac ustawe, nie powinni wyciagac raczek po hajs zalatwiony przez rezim ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz