Aktywne Wpisy

J3BACZ3000 +32
#321685 dzisiaj na kolację HUOP sobie ogutował talerz rozmaitości #gotujzwykopem
źródło: 1000014845
Pobierz
Codon +33
#gielda #portfelgrubasa #inwestowanie Dzisiaj parę updateów widziałem, także wrzucę swój. Ogólnie bardzo dobry dzień dzisiaj, ale jeszcze około milion od ATH.
Pisałem kiedyś, że na koncie USD przy stanie 1.7M przed 2M zobaczę jeszcze 1.5M - i pomyliłem się, bo w najgorszym czasie było 1.4M.
Polska mi wybiła do góry, XTB już ponad 100% zysku i jak na razie okazuje się, że przeniesienie IKE z EDO
Pisałem kiedyś, że na koncie USD przy stanie 1.7M przed 2M zobaczę jeszcze 1.5M - i pomyliłem się, bo w najgorszym czasie było 1.4M.
Polska mi wybiła do góry, XTB już ponad 100% zysku i jak na razie okazuje się, że przeniesienie IKE z EDO
źródło: Zrzut ekranu 2026-07-21 220915
Pobierz

źródło: comment_1622629262SU9VqLz5G2WUF4m3PylN9S.jpg
PobierzNiektóre poczty są otwarte w niedzielę, a to że większość nie jest to wynika tylko z tego, że byłoby to nieopłacalne z powodu bardzo małego ruchu.
Nie znaczy to jednak, że taki ruch jaki obserwujesz byłby też w niedzielę.
Spotkałem się z otwartymi w niedzielę punktami i zwykle świeciły pustkami. Wyjątkiem są miejscowości turystyczne w sezonie.
Tutaj działają zasady rynkowe po prostu. Gdy Poczta Polska, czy prowadzący punt pocztowy uznają, że otwarcie danej placówki w niedzielę będzie opłacalne to go otwierają i tyle.
Tym bardziej, że w żaden sposób nie przyspiesza to wysyłki, bo paczki nadane
Do tego wszystkiego dochodzi to, że Poczta jest jednak nadal monopolistą i wiedzą, że większość ich klientów i tak skorzysta z ich usług, niezależnie od kolejek. Może w końcu się na tym przejadą, ale nastąpi to raczej dopiero wraz ze zmianą pokoleniową, bo konkurencja jest już coraz lepsza, jednak starsi ludzie nadal wybierają pocztę często z przyzwyczajenia lub braku umiejętności obsługi nowych technologii.