Mirki jak idę przerejestrować samochód i będzie zmiana dowodu rejestracyjnego ale nie będzie wymiany tablic to czy muszę te tablice zabierać ze sobą do wydziału komunikacji? :D ( zmiana naklejki?) #samochody #wydzialkomunikacji #motoryzacja
@to_ten: Z doświadczenia wiem, że najlepiej zabrać wszystko. Jak sprzedawałem samochód koledze to kazali mu pokazać (mała miejscowość to może dlatego, albo nadgorliwość urzędników, ale jednak kazali mu przynieść)
@Pederastozaur: I tylko kazali pokazać a nie nakleili nowych naklejek na tablice? Przecież zawsze są nowe naklejki przy przerejestrowaniu i urzędnik nie powinien ich dawać do samodzielnego naklejenia.
@to_ten: Jak coś to nowe naklejki na tablice (trzecia naklejka z tym samym numerem jest również w dowodzie rejestracyjnym) są naklejane tylko przy zmianie właściciela, jak nie ma zmiany właściciela a jest tylko wymiana dowodu rejestracyjnego to do nowego dowodu rejestracyjnego od 2012 roku jest wprowadzany dotychczasowy numer z tablic - wcześniej również w takich przypadkach urzędnicy naklejali nowe naklejki:
em, że najlepiej zabrać wszystko. Jak sprzedawałem samochód koledze to kazali mu pokazać (mała miejscowość to może dlatego, albo nadgorliwość urzędników, ale jednak kazali mu przynieść)
@to_ten: Naklejki legalizacyjne muszą Ci na tablicy przykleić nowe. Jak się trafi uczynny urzędnik to Ci da naklejki po prostu, ale jak trafisz na służbistę, to musisz blachy przynieść.
Zazdroszczę Wam że se możecie o każdej porze iść po coś do żabki czy innego sklepu. Ja najbliższą mam dopiero w powiatowym (ponad 20 kilometrów)... #przegryw
#samochody #wydzialkomunikacji #motoryzacja
@to_ten: Tak, bo nakleją na nie nowe naklejki.
https://mojafirma.infor.pl/moto/auto/zakup-rejestracja/307762,Kiedy-nie-trzeba-przynosic-tablic-rejestracyjnych-przy-wymianie-dowodu-rejestracyjnego.html
@to_ten: Naklejki legalizacyjne muszą Ci na tablicy przykleić nowe. Jak się trafi uczynny urzędnik to Ci da naklejki po prostu, ale jak trafisz na służbistę, to musisz blachy przynieść.