jestem lekko zdziwiony ze wykopki są tak głupie ze w większości popierają tych przebierańców z palestyny co twarzy się boja pokazać w tv i ukrywają rakiety na cywilnych osiedlach ale mniejsza, nie wiem czy zdajecie sobie sprawę ze Palestyna jest finansowana i podtrzymywana przy życiu przez Iran który ma cel wybić wszystkich nie-muzułmanów na świecie zaczynajac od Żydów, to oni wysyłają rakiety do palestyny tak samo jak wspierali finansowo państwo islamskie i byli odpowiedzialni za serie zamachów w Europie ale jak widać wykopki przez swoje kompleksy tak bardzo chcą dokopać Izraelitom i Europie zachodniej ze są wstanie popierać takie zamordystyczne religijne dyktatury których celem jest destabilizacja krajów w regionie
Wydaje mi się ze bardziej od Żydów wykopki nienawidzą uchodźców tak wiec zdradzę wam pewien sekret ze w wyniki akcji działań państwa islamskiego wspieranego aktywnie z Iranu do Europy nadciągnęło serki tysięcy osób ale pewnie wam to nie przeszkadza :) #izrael #palestyna #iran
@eternos15: Na początku zaznaczę, że nie trzymam żadnej ze stron w tym konflikcie. Jedynie to może stronę cywilów obojętnie, której strony. Iran finansuje Palestynę ale nie Hamas. W strefie Gazy rządzi Hamas a na zachodnim brzegu OWP. Hamas i OWP to są dwie organizacje, które są sobie przeciwne (Coś jakby dwie partie polityczne w kraju).
@Andrzejsonik: Tak wszystkiemu winny ten zły Izrael xdd spadaj zielonko, już uwierzę ze ktoś kto nie jest trollem zmysłach zakłada nowe konto co wpis by wychwalać Iran na wykopie zd
@eternos15: Hamas jest finansowany przez Katar i trochę przez Turcję. Nie wiem czym to info z Wiki jest spowodowane ja się opieram na informacjach od ludzi, którzy zajmują się bliskim wschodem. Jako przykład, że Iran nie ma za dużo wspólnego z Hamasem (poza wspólnym wrogiem jakim jest Izrael) to podam Ci dwie sytuacje. Pierwsza to jak w Syrii Hamas walczył z Hezbollahem (Co do hezbollahu nie ma żadnych wątpliwości odnośnie
@Andrzejsonik: Wierzysz w jakieś teorie spiskowe ze zamachy w Europie organizował Izrael na co nie masz żadnych dowodów, piszesz ze Iran nie wysyłał rakiet do palestyny co jest kłamstwem bo na Izrael lecą irańskie rakiety a technologiem tez im udostępnił i to dwie rosnę kwestie
@eternos15: Też bo może to nie być dla wszystkich jasne Hamas rządzi w strefie Gazy jako ugrupowanie polityczne, które jednocześnie posiada swoje zbrojne ramię. Ta kasa, która obecnie przekazuje im Katar idzie w większości na opłacenie policji, lekarzy etc. Na pewno część tej kasy idzie tez na działalność wojskową. Nam z Europy ciężko jest zrozumieć trochę działalność organizacji na tamtych terenach. Dla nas Hezbollah i Hamas to terroryści i tyle.
@eternos15: Ale ty wiesz że iran od wojny w syri ma na pieńku z hamasem bo trzymali sie z rebelsami i isis xD Masz to nawet na dole screena którego wrzuciłeś xD
Wydaje mi się ze bardziej od Żydów wykopki nienawidzą uchodźców tak wiec zdradzę wam pewien sekret ze w wyniki akcji działań państwa islamskiego wspieranego aktywnie z Iranu do Europy nadciągnęło serki tysięcy osób ale pewnie wam to nie przeszkadza :) #izrael #palestyna #iran
Komentarz usunięty przez moderatora
Masz to nawet na dole screena którego wrzuciłeś xD