Wpis z mikrobloga

@#!$%@? weganie i ich paranoja że niby coś zmieniają xD nikt nigdy chyba na rzeźni nie pracował lub na dziale mięsnym, ile się tego #!$%@?, ich "poświęcenie" jest tyle warte co piasek z Sahary ( )
  • Odpowiedz
@v1lk: Poczytaj sobie jak rezygnacja coraz większej liczby osób z nabiału w stanach, przyczyniła się do upadku przetwórni i farm. Zmiany się pojawiają, po prostu są bardzo stopniowe. To nie tak, że nagle cały świat stanie się wegański XD
  • Odpowiedz
@wespazjan

@v1lk: Poczytaj sobie jak rezygnacja coraz większej liczby osób z nabiału w stanach, przyczyniła się do upadku przetwórni i farm. Zmiany się pojawiają, po prostu są bardzo stopniowe. To nie tak, że nagle cały świat stanie się wegański XD

Ale brednie kolego, nie rezygnacja tylko obniżony popyt przez zamykanie restauracji i knajp, z ziemniakami jest ta sama sytuacja, nie ma to nic a nic wspólnego ze zmianami w diecie
  • Odpowiedz
@wespazjan poza tym, mięsożercy nie zmienisz, wszystkożercy tymvardziej, ludzie którzy "walczą" swoją dietą o życie zwierzątek i reszty to banda ludzi którzy mało widzieli na świecie, a przedewszystkim nie wiedzą co to bycie głodnym ( ͡~ ͜ʖ ͡°) I od tego zaczyna się #!$%@? w głowie i darcie mordy na wszystkie strony.

Poza tym, jesz to jedz, nie jesz to nie chwal się tym na cały świat bo
  • Odpowiedz
@wespazjan taa pewnie, widziałeś programy z USA i innych krajów jak na masową skalę #!$%@?ą ziemniaki przeznaczone oryginalnie na frytki? Setki ton idzie w ziemię i nawet nie da się tym zwierząt karmić, a to tylko ziemniak, dolicz do tego cała mase "menu" i wyjdzie ci "a'la weganizm" w natarciu, za rok/dwa się ustabilizuje i będą produkować jeszcze więcej ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@wespazjan ale co ja mówię czy masz rację czy nie? Chcesz to jedz trawę, sałatki, i inne wegańskie cuda, co mnie to w ogóle obchodzi, tylko nie #!$%@? proszę ja ciebie że nagle po tysiącach lat żarcia mięsa ludzie przestaną je jeść bo komuś się #!$%@?ło w głowie I myśli że uratuje kilka zwierzątek []

Jedyną różnice jaką wprowadza weganizm to dla kogoś kto to kupuje
  • Odpowiedz
@v1lk: Tu nie chodzi o weganizm, ta Spurek i Zandberg to zwykli hipokryci którzy do zdjęcia są weganami, ale w domu kiełbasę toruńską #!$%@?ą aż im się uszy trzęsą.
To jest zwykły lans na weganina, znam kilku wegan i "odłamowców" i oni się tym nie chwalą na każdym kroku że "właśnie spijam sojowe latte".
Weganizm i pochodne jest spoko, byłem na takiej diecie jakiś czas bo chciałem spróbować i rozumiem to.
  • Odpowiedz