Jakieś tipy na ból oczu od laptopa? Ostatnio pracuje na lapku i wlepiam się w ten monitor ponad 8 h + połowa to były szkolenia i w mały ekran telefonu. Teraz mnie oczy bolą i ból głowy mam. Krople do oczu nie eliminuja tego. Nie mogę patrzeć na biały ekran z monitora bo mam światłowstręt. no i też moje łóżko jest mocno zakurzone, tak że czuć kurz jak się oddycha. Nie wiem czy to mogło mieć na to wpływ Any idea co mogę zrobić? Oklad z rumianku?
@JakTamCoTam: filtr wycinający niebieskie światło + wizyta u okulisty bo możesz mieć jakieś zapalenie rogówki/spojówki/cokolwiek co wymaga kropli z antybiotykiem.
@JakTamCoTam: krople to uzależniające zło. Co pół godziny minuta patrzenia w dal (ostrość na nieskończoność). Mi to + wysokiej klasy monitor który nie miga pomogło.
@JakTamCoTam: ogarnij okulary z filtrem a na samym laptopie też poninieneś być w stanie ustawić może jakieś inne motywy kolorów, które by może cię mniej raziły
@TheHatefulCoder: kamery, które za pomocą głębokich sieci neuronowych analizują obraz i wykrywają np ludzi dla policji i ochrony. Nowa praca, którą zacząłem tydzien temu. Wcześniej robiłem soft na maszyny hazardowe, konkretnie na slotsy. Nie skalałem się jeszcze webówką na szczęście.
#pytaniedoeksperta taguje #programowanie bo może ktoś będzie miał jakieś tipy #wykopowilekarze #oczy
@Fantar: mam dość ciemne pomieszczenie, ale siedzę przy małym oknie, które jest skierowane wprost na moją twarz i monitor. Nie da się tego zmienić
https://antyweb.pl/pwm-w-notebookach-powoduje-zmeczenie-oczu/
a na samym laptopie też poninieneś być w stanie ustawić może jakieś inne motywy kolorów, które by może cię mniej raziły
Do tego regularne wietrzenie pomieszczenia, sprzątanie skoro masz kurz i lampka z tyłu włączona, żeby ekran nie był jednym jasnym punktem w ciemności.
Nie skalałem się jeszcze webówką na szczęście.