Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Jakieś tipy na ból oczu od laptopa? Ostatnio pracuje na lapku i wlepiam się w ten monitor ponad 8 h + połowa to były szkolenia i w mały ekran telefonu. Teraz mnie oczy bolą i ból głowy mam. Krople do oczu nie eliminuja tego. Nie mogę patrzeć na biały ekran z monitora bo mam światłowstręt. no i też moje łóżko jest mocno zakurzone, tak że czuć kurz jak się oddycha. Nie wiem czy to mogło mieć na to wpływ Any idea co mogę zrobić? Oklad z rumianku?

#pytaniedoeksperta taguje #programowanie bo może ktoś będzie miał jakieś tipy #wykopowilekarze #oczy
  • 16
  • 0
@susik93: rzadko używam kropli, ale wziąłem bo dawno nie miałem takiej akcji i też bardzo często patrzę w dal bo znam tą metodę.

@Fantar: mam dość ciemne pomieszczenie, ale siedzę przy małym oknie, które jest skierowane wprost na moją twarz i monitor. Nie da się tego zmienić
  • 0
@JakTamCoTam: F.lux na regulację kolorów i workrave na przypominanie o robieniu krótkich przerw. Robią robotę razem.

Do tego regularne wietrzenie pomieszczenia, sprzątanie skoro masz kurz i lampka z tyłu włączona, żeby ekran nie był jednym jasnym punktem w ciemności.
@TheHatefulCoder: kamery, które za pomocą głębokich sieci neuronowych analizują obraz i wykrywają np ludzi dla policji i ochrony. Nowa praca, którą zacząłem tydzien temu. Wcześniej robiłem soft na maszyny hazardowe, konkretnie na slotsy.
Nie skalałem się jeszcze webówką na szczęście.