Jasny gwint. Wiem że Google jest najbardziej evil megakorporacja swiata. No, może Amazon gorszy. Ale bani zaimponowali mi jak wąski siarze Pisałem że mam bieda Smart haus. I że Xiaomi nie produkuje żarówek z gwintem e14. Więc mam dwie apki do sterowania oswietleniem Okazuje się że istnieje apka google home która łączy obie w jedną, do tego steruje Spotify w moim stereo i netflixem jakbym miał Smart tv I MOZNA STEROWAC GLOSEM Czuje się jak bany tony Stark że sztuczną inteligencją w halupie, jaram się jak dziecko. Wiem że teraz mnie będą mogli podsłuchiwać nonstop bo wcześniej zablokowałem dostęp do mikrofonu wszystkim usługom google (w oneplusie się da). Ale wuj z tym. Jaram się i cały czas gadam i steruje światłami i oczyszczaczem powietrza i roboodkurzaczem. Pamiętam jak oglądałem space Odyssey kubrika za dzieciaka i jaralem się HALem (oczywiście do momentu którym nie okazał się psychotycznym morderca) A teraz mam to w domu! Kura future is now! Zapłaciłem za to ok 2k złotych niecałe. No i oczywiście musiałem sprzedać swoją prywatność.
@bogdan-chwast-REBIRTH: tak, stawiasz serwer automatyki domowej,dzięki temu wszystko Ci działa nawet jak nie masz internetu. Popularny jest Dell Wyślę za ok 150zl. Home Assistant ma integrację do masy sprzętu domowego. Ja np mam automatykę, która jednym kliknięciem w komórkę rano podnosi mi żaluzje w domu i czyta z głośnika temperaturę i zanieczyszczenie powietrza.
Ale bani zaimponowali mi jak wąski siarze
Pisałem że mam bieda Smart haus. I że Xiaomi nie produkuje żarówek z gwintem e14. Więc mam dwie apki do sterowania oswietleniem
Okazuje się że istnieje apka google home która łączy obie w jedną, do tego steruje Spotify w moim stereo i netflixem jakbym miał Smart tv
I MOZNA STEROWAC GLOSEM
Czuje się jak bany tony Stark że sztuczną inteligencją w halupie, jaram się jak dziecko.
Wiem że teraz mnie będą mogli podsłuchiwać nonstop bo wcześniej zablokowałem dostęp do mikrofonu wszystkim usługom google (w oneplusie się da). Ale wuj z tym. Jaram się i cały czas gadam i steruje światłami i oczyszczaczem powietrza i roboodkurzaczem.
Pamiętam jak oglądałem space Odyssey kubrika za dzieciaka i jaralem się HALem (oczywiście do momentu którym nie okazał się psychotycznym morderca)
A teraz mam to w domu! Kura future is now!
Zapłaciłem za to ok 2k złotych niecałe. No i oczywiście musiałem sprzedać swoją prywatność.
#smarthome #google #xiaomi #googleassistant