Wpis z mikrobloga

Hej Mirki, planuje odpalić sklep internetowy na PrestaShop i zainstałowałem go na wykupionym hostingu. Instalowałem ręcznie poprzez wrzucenie plików instalacyjnych do public_html i wszystko było w porządku aż do momentu ukończenia instalacji i próby zalogowania się na panel administratora. Gdy wpiszę adres który powinien przekierować mnie na pulpit dostaję błąd: HTTP ERROR 500 oraz informacje że serwer nie może obsłużyć tego żądania.
Zmieniałem wielokrotnie nazwę folderu admin na inną ale problem występuje cały czas taki sam nawet przy próbie ponownej instalacji sklepu.

Co mogę zrobić w tej sytuacji?

PS. Strona działa normalnie, mogę zrobić dosłownie wszystko oprócz zalogowania się do panelu administratora

#prestashop #hosting #sklepyinternetowe #informatyka
  • 20
@Westson: Prawdopodobnie masz jakis slaby hosting. W sensie, ze presta potrzebuje wiecej pamieci niz to co masz. Zobacz w panelu hostingu czy masz jakies logi web serwera. Tam powinien byc blad opisany lepiej
@Westson: Co ja ci mam Stary powiedziec, dzieją sie rzeczy niestworzone jak to w Prescie bywa, ja bym sprawdził statystyki zużycia pamięci ram, bo coś czuje że nadal jest ten sam problem, tylko presta nie ma ochoty go wyświetlić
@mikwiat: mam wykupiony dobry pakiet u finskiego operatora takze powinno to smigac. Mam takie pytanko jest sens przenosić fińska domenę na polski hosting? tutaj support jest tylko 4 godziny w ciagu dnia XD
@Westson: Zapraszamy do przetestowania usługi CloudHosting e-Sklep w nazwa.pl https://www.nazwa.pl/e-sklep/. Na naszych serwerach, podobnie jak na VPSach, masz do dyspozycji gwarantowane zasoby mocy vCPU (4x 5 GHz) oraz możesz korzystać z 8 GB pamięci RAM (dla pojedynczego procesu PHP limit pamięci RAM wynosi 2 GB).

W ramach pakietów CloudHosting możesz skorzystać z magazynu danych Memcached, który doskonale sprawdza się przy optymalizacji działania sklepu Prestashop.