Aktywne Wpisy
Badmanek +284
Zawsze fajnie się czyta wpisy osób, które sympatyzują z rosją. Jakie to musi być dla nich ciężkie, że muszą teraz pisać o Tym jak Putin się zemści, jak to Ukraińska ofensywa nic nie da.
Przypomnę wam, że 901 dni temu zaczął się ten spektakl upokorzenia dla rosji.
Ta cała potęga okazała się gówno warta i rosja okazała się być naga
Napadli
Przypomnę wam, że 901 dni temu zaczął się ten spektakl upokorzenia dla rosji.
Ta cała potęga okazała się gówno warta i rosja okazała się być naga
Napadli
SarahC +5
Mirki, mam dzisiaj urodziny i zastanawiam się co by sobie kupić z tej okazji dobrego do jedzonka
1. Szczepionka znacząco zwiększa szansę tego, że jednak się NIE zarazisz.
2. Szczepionka powoduje, że na 100% nie będziesz ciężko przechodził koronawirusa, jeśli byś go złapał.
3. Ryzyko transmisji wirusa po zaszczepieniu również spada, więc nawet jeżeli go złapiesz, raczej nie zarazisz innych.
A z tego ciężkiego przechodzenia przez osoby młode nie słyszałem, w rodzinie czy znajomych tylko starsze osoby 60+ ciezej przeszły i to też mniejszość, która jakieś inne choroby ma.
@LibertadParaTodos pewnie że są wyjątki i bardzo dobrze ze o siebie dbacie ( ͡º ͜ʖ͡º
No pewnie, odpowiedzialne podejście. Nie szczep też dzieci na polio, odrę itp. bo przecież to Ciebie nie dotyczy xD Będąc zaszczepionym masz mniejszą szansę, że kogoś zarazisz (zdecydowanie mniejszą), a co z tym idzie - odciążasz służbę zdrowia, bo może to nie konkretnie Ty będziesz leżał na oddziale, ale ktoś kto się od Ciebie zaraził.
Ostatecznie jeśli się nie poczuwasz, gdyż uważasz, że w jakimś stopniu ryzyko szczepionki >
Nie jestem żadnym antyszczepionkowcem, bo na choroby które trzeba powinno się szczepić. Tutaj tylko starsze osoby i grubasy powinny, reszta jak chce bo nic im nie grozi. I nie boję się szczepionki i jakichś powikłań tylko po prostu nie widzę sensu szczepienia. Na grype co rok się szczepisz?
Właśnie te paszporty to tak naprawdę
Odra, śmiertelność wśród dzieci - 1%, covid, śmiertelność od 1% do 9% (Meksyk) https://coronavirus.jhu.edu/data/mortality
Te paszporty nie są dla mnie np. w ogóle powodem do szczepienia. Po co mam ryzykować, już nawet nie chodzi o śmierć z powodu covida, a jakiś poważniejszy przypadek (hospitalizację), skoro mogę wziąć szczepionkę i się tym w ogóle nie martwić?
I też nie należę do osób, które są w jakiejś grupie ryzyka.
liczba przypadków jest kilka razy większa, bo większość się nie testuje więc te procenty można o kant dupy rozbić