Wpis z mikrobloga

@janushek: chyba najbardziej mi się podobały początki jak jeszcze wszyscy są w miarę normalni.
Teraz to bym sobie obejrzał gdzieś tylko oryginalną wersję a nie francusko-polską :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 37
@janushek: @hoszin: pamiętam jaki szał był za dzieciaka, bo Goku puscił pierwszą kamehamkę i łooooo. A potem już z górki - złote włosy, aury, wielkie kule energii... XD
  • Odpowiedz
  • 4
@Qraape: uważam że złote wlosy, aury i kule energii mają swój urok, tylko dragon ball z stał akurat muzyka i budowaniem napięcia, a nie to co teraz jest w db super ciągle tylko jeb jeb jeb i pew pew z laserami, a co do złotych włosów to słyszałem że wprowadził je twórca dlatego że nie chciało mi się ciągle kolorować włosów na czarno w mandze, a złote były białe same
  • Odpowiedz
@azertyazerty: tak jest xd, jest znośna, ale już nie taka dobra jak dbz i to nie jest kwestia tego że mam jakiś sentyment do dbz, po prostu db super jest o poziom albo dwa niżej, ale jak lubisz to uniwersum to warto obejrzeć, ale jak nie dasz rady tego oglądać to chociaż obejrzy sobie filmy bo wyszły 3 i historię w nich zawarte przeplatają się w dbz
  • Odpowiedz
  • 1
@alfa-fetoproteina: też słyszałem, że jasne włosy wyszły z lenistwa/oszczędności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie twierdzę, że DBZ nie ma uroku. Ale wszelkie przejawy energii w DB to było święto. A potem przyszło DBZ i leciało światełko za światełkiem, odbierając tę taką magię tej nomen omen magii :D
  • Odpowiedz
@azertyazerty: a to masz na myśli, no fakt, czekają z wypuszczeniem dalszej części db super, dlatego ja zacząłem czytać mange, bo animacja jest tak slaba że nie widze sensu się męczyć i czekać dwa lata, a z tego co się "orientowałem" to historia przedstawiona po tym wielkim turnieju jest całkiem spoko
  • Odpowiedz
ilm kinowy z Brolim (najnowszy) byl ok, w starym stylu.

@azertyazerty: kreska w sumie spoko, na pewno lepszą niż ta z serialu, ale mam wrażenie że ludzie którzy to tworzą nie do końca czują klimat dragon balla, i stawiają na dużo szybkiej migotliwej akcji, laserów, wodotrysków, efektów świetlnych wyowołujących epilepsje
  • Odpowiedz
@janushek: Najlepsza chińska bajka ever. A serio to bardzo podobało mi się że postać ewouluje. Wszystkie inne postacie z "bajek" w każdym odcinku zawsze wyglądały tak samo. A w Dragon Ball postacie zmieniają się i np zmienia ubranie. W jednym odcinku np traci spodnie i ciągnie się to do odcinka w którym dostaje nowe. Dla mnie było wyróżnikiem od innych animacji.
  • Odpowiedz