Wpis z mikrobloga

Dobra jest mi ktoś wytłumaczyć, czy możliwy jest przeskok z 1509 kWh (za pół roku) do 7784 kWh? (mieszkanie?)
Przecież to bym praktycznie musiał mieć włączony cały czas czajnik który pobiera 2200W. :-O
Dostałem wyrównanie i kwota powala z nóg.

Miał ktoś podobne przygody w #tauron ? #prad
  • 9
  • Odpowiedz
  • 1
@mccloud miałem podobną sytuację. Problem był ze po wymianie była podwyżka. I naliczyli mi na podstawie szacunku niski rachunek. Na następnym miałem zajebistą dopłatę. Licznik wskazywał dobrze więc sprawdź stany liczników na rachunkach.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kazly zużycie za trochę więcej niż miesiąc na starym liczniku 468, na nowym okolice 1700. (odczyt za 2 miechy to 3424). Oni wszystkie mieszkania na piętrze podłączyli pod mój licznik?
  • Odpowiedz
  • 1
@mccloud ja założyłem rejestrator zużycia i u mnie problemem byl podział w czasie. Coś mi sie kojarzy że byly artykuły o tym ze nowy typ licznika powodował takie właśnie akcje.
  • Odpowiedz
@mccloud @Runo1297 to i tak wychodzi przed skokiem 250kWh miesięcznie, gdzie ja przy kuchni elektrycznej i w weekendy chodzi elektryczne ogrzewanie pokoju u dzieci tj 3,2kW przez średnio 12 godzin weekendowo to i tak mam mniej. Co to za licznik?
  • Odpowiedz
@Zarzutkkake: Tylko sęk w tym, że nic nie zmieniałem w tym okresie, kuchenkę elektryczną mam od zawsze.
Jedyne zmiany co pamietam to pralka (stara zdechła), czajnik (podobnie) i wolnowar.
No ale to nie są sprzety co są włączone 24/h :|

Patrząc na prognozy z ostatnich 8 lat to tak 260-320 kWh miesięcznie. i dopłata/nadpłąta to kwoty rzędu 100-600 zł.
A odczyt od 31.01.2021 do 06.04.2021 mam 3424 kWh (odczyt fizyczny lub
mccloud - @Zarzutkkake: Tylko sęk w tym, że nic nie zmieniałem w tym okresie, kuchenk...

źródło: comment_1619203463AzBBeYpq6m064i8ge32Iim.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz