Wpis z mikrobloga

@Chytrylis: Pytanie czy zaraz znowu nie odwołają.. Ja myślę nad Sindbadem. Ktoś w ogóle jest mi w stanie podać powód, dla którego te loty odwołali? Strona rządu UK powiedziała mi, że loty do Polski są dozwolone i czegoś nie rozumiem...
  • Odpowiedz
@Sanako: Jeśli coś odwołali, to pewnie przez mały popyt. Lot z Polski do UK kosztuje jakieś 300 funtów za wszystkie testy (plus 10 dni kwarantanny). Tylko desperaci latają. Moja dziewczyna wracała do UK pare tyg temu i samolot był pusty (i to zaraz po wielkanocy)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@italian15: Ryanair ma stałe trasy głównie z Londynu, ale też np. Manchester - Kraków, które latają bez względu na wszystko. Takich tras jest może z pięć na całą Anglię.

Loty są anulowane głównie dlatego, że jest zakaz lotów w celach rekreacyjnych w UK.
  • Odpowiedz
  • 0
@JesusOfSuburbia: od 17 maja już będzie przecież wolno, tylko pakujesz się w traffic light system I testy.
Polska będzie w strefie żółtej, więc test przed wylotem i dwa zamówione wcześniej po przylocie.
  • Odpowiedz
  • 0
@JesusOfSuburbia: ależ oczywiście, że traffic light system jest pewny.
https://www.gov.uk/government/news/global-travel-taskforce-sets-out-framework-to-safely-reopen-international-travel
Kwestia listy krajów I cen testów. Co do krajów, na zielonej mówi się o Izraelu, Islandii i USA.
Co do cen ma być taniej, bo już największy dostawca testów (radox) powiedział, że jest w stanie robić testy pcr za 60£, czyli pół ceny.
  • Odpowiedz
@JesusOfSuburbia: No ale to kolego wszystkie loty czy jakieś loty?

Bo ja leciałem w lutym do UK (był zakaz rekreacyjnie), w Marcu i moja dziewczyna w Kwietniu i jakoś loty znaleźliśmy, a nie słyszałem, żeby zaostrzyli zakazy.

Loty na wakacje gdziekolwiek są już zakazane od kilku msc.
  • Odpowiedz
@Sanako: WSZYSTKIE loty anulowali? Każdy jeden pojedynczy na linii UK-Polska albo Polska-UK? No #!$%@? nie sądzę XD. Zresztą zobacz sobie stronę rynaira, że dalej prowadzą sprzedaż.
  • Odpowiedz
@alinka123: moze odwolali bo bylo za malo ludzi... kiedy kupowalem bilety na lot 22 maja poza mna byly tylko 3 siedzenia zajete. Trzymam kciuki za czerwiec bo teskno za tym chorym krajem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz