Wpis z mikrobloga

Jakie macie plany na wieczór? Bo mi się zapowiada upojny wieczór z suwmiarką i widelcem ((oo))

Dzisiaj przyszły dwie paczki, nowa szlifierka kątowa (parkside, możecie się śmiać, ale chinol za 50zł działał mi przez 10 lat ¯\_(ツ)_/¯ ), oraz widelec Suntour XCT JR 20, z tego co wiem to identyczny jak używany w rowerach cargo Riese & Müller. Jedyny problem to kapkę inny system montażu widelca niż w rowerze który będzie dawcą rurki przedniego widelca. Ale myślę że znajdę odpowiednie części by go zamontować.

Drugą ważną informacją jest to, że odchudziłem projekt o ok 7kg. Zamiast profili 80x30x2 mam zamiar zastosować 60x30x2. W pozostałych miejscach, gdzie miały być profile 30x30x2, tam gdzie to będzie możliwe dam ceowniki 30x20x2. Ta zmiana nie powinna się dobyć jakoś strasznie na wytrzymałości roweru w zakresach, w których będę go używał. I nawet optycznie na projekcie wygląda lżej (screeny w komentarzach).

Najdalej jutro powinien przyjść amortyzator skrętu. No i będzie czas znaleźć firmę która wytnie mi części laserowo. Ale to temat na następny post. Napiszę w nim też o tym co już wiem na temat elektryfikacji takiego roweru, jestem nowy w tym temacie i mam sporo materiału do przerobienia.

Tradycyjnie: następny update jak będzie o czym napisać.

#qwarqqmajstruje #rowercargo #diy #rower
źródło: comment_1618396955QMnXJopGTbaYGgjok3EMJV.jpg
  • 4
@Fiszi: zajebiste :D ale ma jeden minus, jak riksze - na zakrętach nie możesz się pochylić, przez co strasznie kijowo się tym jeździ. Rower cargo z dwoma kołami w tej kwestii działa jak tradycyjny