Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Pytanie do tych którzy są zapisani do PPK w TFI PZU. Czy dane do logowania dostaliście pocztą na adres korespondencyjny, który podaliście pracodawcy czy na adres mailowy np służbowy? #ppk #pzu
  • 9
@maniok
Maila na prywatny adres, był tam załącznik i taka instrukcja:

W celu aktywowania dostępu do serwisu transakcyjnego i-fundusze, po wejściu na stronę internetową www.pkotfi.pl, należy kliknąć Zaloguj się w prawym górnym rogu, następnie kliknąć Pierwsze logowanie i wprowadzić 8 - cyfrowy Identyfikator (podany w załączonym liście), a następnie postępować zgodnie z instrukcjami wskazanymi na ekranie.
  • 0
@Zevs: PKO było na drugim miejscu w rankingu więc wybraliśmy PZU. Jestem tylko ciekaw jakie dane podał pracodawca. Raczej maile służbowe
@maniok wydaje mi się że taka korespondencja powinna trafiać na prywatne skrzynki pracowników. Pracodawca tak naprawdę może Cię odciąć od służbowej skrzynki z dnia na dzień.
A najlepiej dopytać chyba jakiejś babki z HR/finansów która to ogarniała :P.
  • 0
@Zevs: u mnie jest taki problem że 2 lata temu ustawą moja firma została zescalona z dwóch i jest burdel na kółkach. W księgowości przed połączeniem obsługiwali ze 100 osób a po już 1500. Do dziś nie ma regulaminu pracy z prawdziwego zdarzenia. Kiedyś były tzw paski (ze składkami itd) dziś nie ma nic. Oni tam raczej nie mają naszych prywatnych maili