Aktywne Wpisy
Pora na fajną statystykę.
Najniższa krajowa w roku 2009: 300 euro, Średnia cen mieszkań w Warszawie: 8800 zł/m^2
Najniższa krajowa w roku 2024: 600 euro, Średnia cen mieszkań w Warszawie: 16400 zł/m^2
To nie jest tak, że mieszkania #!$%@?ło poza skalę. Po prostu polaczki nic, a nic się nie wzbogaciły od roku 2009 :)
Można
Najniższa krajowa w roku 2009: 300 euro, Średnia cen mieszkań w Warszawie: 8800 zł/m^2
Najniższa krajowa w roku 2024: 600 euro, Średnia cen mieszkań w Warszawie: 16400 zł/m^2
To nie jest tak, że mieszkania #!$%@?ło poza skalę. Po prostu polaczki nic, a nic się nie wzbogaciły od roku 2009 :)
Można
Ej mirki mój szef chce kupić nowe komputery do firmy, ja się będę zajmował ich instalacją i konserwacją. Nie myślę w tej firmie pracować wieczność no ale.
Jak wybić z głowy szefowi pomysł na komputery w obudowie "mini" to już chociaż SFF, zdjęcia kompa w załączniku, komputer ma chyba z 16cm x 16cm
Moje uwagi dlaczego bym nie brał tego syfu za 3 tys pln od sztuki
- mała ilość portów USB
- jak coś jebnie to nic nie wymienisz
- nic do kompa nie dołożysz jak się okaże, że jednak trzeba grafiki czy coś
- zewnętrzny zasilacz
- brak napędu
Pracował ktoś na takich i może to polecić, jak z serwisem i awaryjnością ?
"Standardowy" PC jak siądzie po gwarancji to wymieniam zepsutą rzecz i działa dalej a w tym nic nie zrobię.
W środku wygląda to normalnie, tylko jest bardziej ściśnięte.
Z wymianą np. ramu nie ma problemu, no ale jeśli ilość miejsca nie jest problemem to brałbym coś normalnych rozmiarów.
Musi mieć wolne sloty na ram, jeśli jest potrzebne to możliwą wymianę karty graficznej, wole sloty na dodatkowe dyski...
Pracowałem w PKO. Migracja na W10. Jakby nie mieli komputerów których nie mogli rozszerzyć do 8GB ramu i dołożyć SSD w lapkach i części stacjonarnych, to migracja by ich nie kosztowała paruset milionów, tylko lekko miliard.
Tak to
@TenLoginNieJestZajety:
Chyba raczej procka w tym nie podmienisz ? Jak patrzę na specyfikację to jedyne co można wymienić to ram i dysk a resztę już wlutowane na stałe.
No ale wiadomo że lepiej wziąć coś normalnego.
Powiedz szefowi że w przyszłości zaoszczędzi wymieniając pojedyncze komponenty a nie cały komputer.
A potrzebujesz dużo? Klawiatura, myszka, dysk zewnętrzny na backup - trzeba więcej? Ile? 10, żeby stały puste, ale były? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A komputerki zajebiste - małe, lekkie, części od laptopów wchodzą. Wrzucisz ssd, 8gb ram ddr3 i pełnoprawna stacja robocza (no chyba, że pani krysia z księgowości zapierdziela makra które na i7 z 16 gb ramu wykonują się 5 minut. A jak mało portów to toto ma często
@Acri: jeździłes na migracje czy hd?