Wpis z mikrobloga

Siemanko Mirki, Mirabelki - przychodzę do was z kolejnym #rozdajo (poprzednie wygrane przez @Retsew - może potwierdzić). Jeśli będzie duże zainteresowanie to będę od czasu do czasu robić podobne.

Do wygrania jedno z dwóch rzeczy do wyboru:

1) Bon/Zamówienie na jedzenie o wartość do 50zł
2) Domowej roboty przetwory: Karmelizowane jabłka + Chutney z czerwonej cebuli - wysyłka Paczkomatem na mój koszt.

Zasady są podobne do ostatniego - ogólnie dzięki wszystkim za wielką pomoc w rozwoju mojego nowego hobby. Prowadzę kanał o gotowaniu oraz dodatkowo wszystko opisuje pod tagiem #odzeradoyoutubera zapraszam również do jego przeglądania. Są tam statysyki, wydatki i ogólnie moje wrażenia i odczucia.

Zasady rozdajo:

1) Obejrzyj mój nowy dwuminutowy filmik na przepyszne śniadanie, za które Twoja różowa zrobi sam wiesz co... nie znam Twojej różowej

2) Zaplusuj ten wpis
2) Daj znać co sądzisz o moim filmiku w komentarzu
3) Jeśli Ci się spodobał to zostaw Like/Suba - nie jest to oczywiście konieczne
4) Losowanie Mikrorandom 6.04.2021r. około 19-20
5) Zdjęcie poglądowe wygranej

#gotowanie #gotujzwykopem #niebieskiepaski #rozowepaski
Fridge_ - Siemanko Mirki, Mirabelki - przychodzę do was z kolejnym #rozdajo (poprzedn...

źródło: comment_1617545689VkqRLjiJtJBbN3dlFtTWlJ.jpg

Pobierz
  • 136
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Fridge_: nigdy nie jadlem akurat w połączeniu z tostami i boczkiem. Muszę spróbować. Chociaż najbardziej lubię z białą bulka i masłem. A filmik spoko. Wszystko jasne i klarowne bez zbędnego przedłużania.
  • Odpowiedz
Nie nie. 2 żółtka, 2 łyżki soku z cytryny i sól. I całość najpierw mieszasz na zimno, potem nad kąpielą wodna i w tym czasie dolewasz roztopione masło cienkim strumieniem i to się zbija w taki sos o konsystencji majonezu
  • Odpowiedz
@Akkarin: Dzięki wielkie. No ja pokazuje głównie taka bardzo klasyczna kuchnie i to jest taka najbardziej znana, podstawowa wersja. Można to oczywiście modyfikować i na. Codzień częściej jem to tak jak ty wlasnie
  • Odpowiedz
@KanalKulinarny: Widzę, że już obsesja weszła Ci na wyższy lvl i preparujesz nawet screeny.

Serio wizyta u specjalisty mogłaby pomóc Ci poradzić sobie z twoimi problemami i myślę, że warto taką wizytę rozważyć.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Fridge_: podoba mi się, że filmik jest krótki, bez zbędnego #!$%@?, ale to kadrowanie z tą muzyczka w tle strasznie drażniące
Jak będę miała niebieskiego to mu zrobię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Fridge_: Niekompletne informacje w napisach. Oglądałem po polsku, na planszy jest napisane na ile mam wstawić boczek, ale tylko po angielsku. Tak samo składniki przy sosie holenderskim, w napisach jest "pokaże ci jak przygotować klasyczny przepis..." a składniki lecą po angielsku. Dodaj obok/pod spodem po polsku.
Chyba, że chcesz pokazywać swój kanał na cały świat - ok rozumiem angielski, tylko po co w takim razie polskie tytuły?
Składniki - dodałbym jakąś plansze na początku po tym pokazaniu dania co nam będzie potrzebne. Jest na yt taki kanał, policzona szama, coś takiego, tam ma chłopak fajny motyw na to.

Ogólnie moje przemyślenia co do filmików - wszystkie kanały na yt o gotowaniu poleciały w jakieś "skomplikowane" lub czasochłonne przepisy. Jakbym miał wstać rano i robić sobie przed pracą takie śniadanie, to musiałbym wstać z 30 minut wcześniej xD i na dodatek wkurzać się, gdy będę zaspany i nie wyjdzie mi ten sos Holenderski.
Nie wiem jak inny, ale ja potrzebuje prostoty, taki przepis na śniadanko z jajkiem jest ok na wolną sobotę gdy mam czas się bawić, a tutaj i tak jest taka ilość, że muszę to zrobić
  • Odpowiedz