Wpis z mikrobloga

Odkurzyłem mój model sprzed roku. Rok temu posłużył mi do zrobienia filmu, nagranego na "nielegalnym" wtedy spacerze (https://youtu.be/qEAgXVaCPGA), w czasie akcji #zostanwdomu (z której ksinąłem motzno i kisnę nadal).

Koronawirus oczywiście nie zniknął po kilku tygodniach siedzenia w domu. Niestety nie zniknęła też głupota PiS-owców. Wprawdzie teraz można sobie pospacerować "na legalu", ale trzeba mieć cały czas szmatę na mordzie pomimo tego, że w pobliżu nie ma innych ludzi. Okazuje się, że rząd postrzega wirusa wciąż jako potwora z horroru, a nie po prostu nić RNA otoczoną kapsydem. Popieram noszenie maseczek w sklepach i gęstych skupiskach ludzi, ale nie do cholery wszędzie. Ciekawe co będzie się działo jak temperatury wzrosną powyżej 25 albo 30 stopni. Państwo Polskie będzie ludziom fundować suchy waterboarding i walić mandaty każdemu kto na pustej ulicy ośmieli się wziąć łyk świeżego powietrza?

#tworczoscwlasna #koronawirus #koronawpolsce #bekazpisu
Pobierz mathix - Odkurzyłem mój model sprzed roku. Rok temu posłużył mi do zrobienia filmu, n...
źródło: comment_1617175475EKzqA13yuel6re83Lu42GT.jpg