Wpis z mikrobloga

#carnivore #keto DZIEŃ 26

Zdjęcie rzeczy, które mam zamiar zaraz ugotować. Uznałam że ich estetyka jest na tyle fajna, że lepiej to tak wygląda.
Na desce: stek z krowy, szpik kostny woła, jakaś część nogi owcy, dwa plastry wędzonej szynki.

Cholernie drogie jest to mięso jeśli chce się dostać coś z najwyższej półki. Ale niczego nie żałuję i serio zastanawiam się, czy kupić nogę od jakiegoś woła.
Jagoo - #carnivore #keto DZIEŃ 26

Zdjęcie rzeczy, które mam zamiar zaraz ugotować. U...

źródło: comment_1616609109jqRMn7sh22WJnhiX6TexW7.jpg

Pobierz
  • 11
@Jagoo: raz piekłem w piekarniku a raz na patelni z każdej strony na wolnym ogniu. Nie pamiętam czasu ale tak długo aż środek był miękki, wypływał. Ty masz inne cięcie i wystarczy, że położysz na patelni szpikiem do dołu i po krótkim czasie bedzie gotowe.
skurczy


@Jagoo: jeszcze chwila to by Ci niemal całkiem wypłynął :-) Kiedyś włożyłem do rosołu i po kilku godzinach kości były puste a niemal cały szpik pływał jako tłuszcz na powierzchni zupy.