Wpis z mikrobloga

@karol1213: Jak ktoś nagra że jakiś żołnierz źle trzyma krok w szyku to śmiech i szydzenie, a jak chcą ćwiczyć to też wyśmiewanie, jakie to polskie. A tak przy okazji - Ci żołnierze nie robią tego dla przyjemności, uwierz mi niema nić przyjemnego w kilkugodzinnym #!$%@? nogami o asfalt ku uciesze gawiedzi bo się ubzdurało naszym rządzącym że każda uroczystość musi być w akompaniamencie wojska.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@karol1213: wierz mi, że żaden żołnierz tego nie chce. Ale to nie jego wina, że jak zaproszenie jest ładnie sformułowane to dowódca jednostki nawet wyjazd na otwarcie Lidla przyklepie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Keneth-J: chce się szybkiej emeryturki i łatwych pieniążków to trzeba robić z siebie klauna i wyzbyć sie resztek godności w woju. Kto był w wojsku ten sie z cyrku nie smieje...
  • Odpowiedz
@Issac zabawne jak bardzo piecze dupa niektórych bo w wojsku jest emerytura po 25 latach xD

Nie wiem czy to wytrzymasz ale kilka lat temu było 15lat xD

Łatwe pieniążki xD

Ale musisz być małym czlowieczkiem
  • Odpowiedz
  • 0
@MikiGRU: po zobaczeniu od środka bym ta całą patologie pod nazwą wojska polskoego zrównal z ziemią i płacil USA za stacjonowanie.. to są łatwe i dla każdego cymbala, wiec tak piecze mnie to przewalanie jak 500+
  • Odpowiedz
  • 0
@MikiGRU: widząc codziennie jakie kwoty sa defraudowane podczas księgowania wydatków(rzekomo), byś miał podobne podejście.
  • Odpowiedz
@Issac zapraszam na polskie uniwersytety

albo przyjrzeć się przetargom miejskim
albo....

Jak to jest powód żeby zlikwidować armię to jesteś zwyczajnie głupi, bo nie ma żadnej zależności między łapówkarstwem a zasadnością posiadania armii
  • Odpowiedz
@MikiGRU: wydatki przetargów miejskich i uniwerków to kropla w morzu(które swoją są jawne), w porownaniu do tego co się dzieje w naszym woju.
Tych wszystkich dziadów i ich świtę powinno się postawić obok obajtka i chłostać...
Niegospodarność (delikatnie mówiąc), to tylko czubek góry lodowej dla której bym sie pozbył tego naszego pseudo wojska, które nadaje sie do pilnowania dyskotek, albo schodów co najwyżej.
Jedyna dobra decyzja jaka była to zniesienie
  • Odpowiedz
@Issac zobaczyłeś coś w wojsku i nie możesz przeżyć ale gwarantuje Ci że to samo dzieje się na uniwersytetach ale tego nie widziałeś dlatego Cię to nie boli

Twoim tokiem rozumowania powinniśmy wszystko zarzucić jak ma działać na takim poziomie.
  • Odpowiedz