Wpis z mikrobloga

@Rezurekted: Yyyyy. Moja prawda najmojsza?
Ja nie jestem zdziwiony nic a nic. Widać po nastrojach społecznych, że normalna partia - postępowa społecznie i liberalna ekonomicznie byłaby w stanie zgarnąć bardzo dużo osób. Hołownia wpisuje się poniekąd w tę dziurę i nie jest kojarzony (przynajmniej jeszcze) z systemem.

Zawsze taka partia jest na wygranej pozycji przy obecnej sytuacji politycznej. Tak było też z Partią Palikota lub Nowoczesną. Ludzie po prostu są zmęczeni
@emdey: Ludzie tacy jak ty nie mają pojęcia jak cholernie trudno jest dobić taki wynik. Właśnie z tego powodu, że nie ma tylu ludzi, którzy kierują się poglądami przy wyborze swojego ugrupowania politycznego.
Znamienita część kieruje się emocjami, albo osobistym interesem, bądź potrzebą. Nie da się osiągnąć takiego wyniku, nie mając rozbudowanych struktur, nie mając agendy, dopiero raczkując.
Mówisz o najmojszej prawdy jednocześnie nie kierując się logiką a chciejstwem.
@Rezurekted: Pamiętaj, ze jest to sondażownia, która póki co najlepiej przewidziała wynik poprzednich wyborów.

Osobiście to uważam, ze sondaże są tylko rozrywka, liczy się jeden „sondaz”, co 4 lata.